Jedan od omiljenih delova pileta je svakako batak. Domaćice ga spremaju na više načina, a u restoranima brze hrane ga u većini slučajeva pohuju.
Ukoliko vam se dopada takav način pripreme, na pravom ste mestu.
Pohovani bataci se spremaju brzo i jednostavno, a kao prilog možete poslužiti pire krompir ili pekarski krompir, a možete ih jesti samo sa salatom i hlebom.
Sastojci:
- 5 pilećih bataka
- 3 jaja
- ž00 g brašna
- 300 g prezli
- so
- 1 kašičica belog luka u prahu
- ulje
Priprema:
Meso prvo dobro operite, pa mu skinite kožicu i napravite rez na sredini svakog bataka.
Kada to uradite, obršite ih pamučnom krpom da potpuno budu suvi.
Usolite ih i utrljajte belim lukom u prahu.
Batake prvo uvaljajte u brašno, pa u jaja, pa opet u brašno i jaja i na kraju u prezle.
U dublju posudu sipajte veću količinu ulja, pa se zagreje, pažljivo spuštajte batake.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.