Recept za pohovane pileće batake: Hrskav zalogaj kom nećete odoleti

 
  • 0

Jedan od omiljenih delova pileta je svakako batak. Domaćice ga spremaju na više načina, a u restoranima brze hrane ga u većini slučajeva pohuju.

Ukoliko vam se dopada takav način pripreme, na pravom ste mestu.

Pohovani bataci se spremaju brzo i jednostavno, a kao prilog možete poslužiti pire krompir ili pekarski krompir, a možete ih jesti samo sa salatom i hlebom.

Sastojci:

  • 5 pilećih bataka
  • 3 jaja
  • ž00 g brašna
  • 300 g prezli
  • so
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • ulje

Priprema:

Meso prvo dobro operite, pa mu skinite kožicu i napravite rez na sredini svakog bataka.

Kada to uradite, obršite ih pamučnom krpom da potpuno budu suvi.

Usolite ih i utrljajte belim lukom u prahu.

Batake prvo uvaljajte u brašno, pa u jaja, pa opet u brašno i jaja i na kraju u prezle.

U dublju posudu sipajte veću količinu ulja, pa se zagreje, pažljivo spuštajte batake.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti