Recept za piletinu u sosu od pečuraka: Kremasti raj za vaša nepca

 
  • 0

Ljubitelji piletine će obožavati ovaj recept, a oni koji je baš i ne vole toliko će je, verujemo, nakon što je budu isprobali u ovoj kombinaciji i sa pečurkama, zavoleti.

Bilo da ga pravite preko radne nedelje ili za neku svečanu priliku, ovim jelom ćete oduševiti svakoga ko proba.

Sastojci:

  • 1 kg pilećeg belog mesa
  • 400 g pečuraka
  • 200 ml neutralne pavlake
  • 100 ml jogurta
  • 3 kašike senfa
  • limunov sok
  • so, biber
  • mirođija
  • ulje

Priprema:

U posudi pomešajte jogurt, senf, limunov sok, so i biber, pa u to uvaljate piletinu i ostavite je u frižideru najmanje sat vremena.

U zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa pržite piletinu s obe strane dok ne porumeni.

Pečurke iseckajte na listiće, pa ih dodajte u tiganj zajedno sa piletinom.

Sve prelijte neutralnom pavlakom i začinite po ukusu.

Krčajte piletinu na srednjoj vatri oko 10 minuta.

Kada je gotovo pospite naseckanom svežom mirođijom.

Služite dok je još toplo uz prilog po želji.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti