Podvarak sa ostacima pečenja: Iskoristite preostalo meso uz ovaj recept
Posle Vaskrsa vam obično ostanu parčići pečenja sa kojima često ne znate šta ćete. Evo kako da te parčiće upotrebite i skuvate zanimljivo jelo. Uz ovaj recept takođe ćete iskoristiti poslednje dane za pripremu jela od kiselog kupusa.
Sastojci:
- 2 veće glavice crnog luka
 - šoljica pirinča
 - manja glavica kiselog kupusa
 - pola glavice slatkog kupusa
 - nekoliko parčeta pečenja
 - 1 kašika vegete
 - 1 kašičica aleve paprike
 
Priprema:
Najpre iseckajte luk i izdinstati na malo ulja. Iseckajte kiseli kupus i prodinstati sa lukom. Kada kupus malo omekša dodajte isečen sladak kupus i šoljicu opranog pirinča. Prodinstajte uz pola šoljice tople vode. Dodajte parčiće pečenja, kašiku vegete i kašičicu aleve paprike. Promešajte i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 150 stepeni. Peći dok ne porumeni.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: "Vreme je da voliš sebe više od svega": Kaliopi o hrabrosti da se izabere sopstvena vrednost
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.