![Podvarak Podvarak](https://xdn.tf.rs/2023/04/15/shutterstock1308818881-670x447.jpg?ver=911163)
Podvarak sa ostacima pečenja: Iskoristite preostalo meso uz ovaj recept
Posle Vaskrsa vam obično ostanu parčići pečenja sa kojima često ne znate šta ćete. Evo kako da te parčiće upotrebite i skuvate zanimljivo jelo. Uz ovaj recept takođe ćete iskoristiti poslednje dane za pripremu jela od kiselog kupusa.
Sastojci:
- 2 veće glavice crnog luka
- šoljica pirinča
- manja glavica kiselog kupusa
- pola glavice slatkog kupusa
- nekoliko parčeta pečenja
- 1 kašika vegete
- 1 kašičica aleve paprike
Priprema:
Najpre iseckajte luk i izdinstati na malo ulja. Iseckajte kiseli kupus i prodinstati sa lukom. Kada kupus malo omekša dodajte isečen sladak kupus i šoljicu opranog pirinča. Prodinstajte uz pola šoljice tople vode. Dodajte parčiće pečenja, kašiku vegete i kašičicu aleve paprike. Promešajte i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 150 stepeni. Peći dok ne porumeni.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.