Vreme čitanja: oko 1 min.
Podvarak sa ostacima pečenja: Iskoristite preostalo meso uz ovaj recept
Vreme čitanja: oko 1 min.
Još jedan odličan način da iskoristite ostatke hrane koju ste pripremali za praznik!
Posle Vaskrsa vam obično ostanu parčići pečenja sa kojima često ne znate šta ćete. Evo kako da te parčiće upotrebite i skuvate zanimljivo jelo. Uz ovaj recept takođe ćete iskoristiti poslednje dane za pripremu jela od kiselog kupusa.
Sastojci:
- 2 veće glavice crnog luka
- šoljica pirinča
- manja glavica kiselog kupusa
- pola glavice slatkog kupusa
- nekoliko parčeta pečenja
- 1 kašika vegete
- 1 kašičica aleve paprike
Priprema:
Najpre iseckajte luk i izdinstati na malo ulja. Iseckajte kiseli kupus i prodinstati sa lukom. Kada kupus malo omekša dodajte isečen sladak kupus i šoljicu opranog pirinča. Prodinstajte uz pola šoljice tople vode. Dodajte parčiće pečenja, kašiku vegete i kašičicu aleve paprike. Promešajte i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 150 stepeni. Peći dok ne porumeni.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.