• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podvarak sa ostacima pečenja: Iskoristite preostalo meso uz ovaj recept

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još jedan odličan način da iskoristite ostatke hrane koju ste pripremali za praznik!

  • 0
Podvarak Foto: Shutterstock

Posle Vaskrsa vam obično ostanu parčići pečenja sa kojima često ne znate šta ćete. Evo kako da te parčiće upotrebite i skuvate zanimljivo jelo. Uz ovaj recept takođe ćete iskoristiti poslednje dane za pripremu jela od kiselog kupusa.

Sastojci:

  • 2 veće glavice crnog luka
  • šoljica pirinča
  • manja glavica kiselog kupusa
  • pola glavice slatkog kupusa
  • nekoliko parčeta pečenja
  • 1 kašika vegete
  • 1 kašičica aleve paprike

Priprema:

Najpre iseckajte luk i izdinstati na malo ulja. Iseckajte kiseli kupus i prodinstati sa lukom. Kada kupus malo omekša dodajte isečen sladak kupus i šoljicu opranog pirinča. Prodinstajte uz pola šoljice tople vode. Dodajte parčiće pečenja, kašiku vegete i kašičicu aleve paprike. Promešajte i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 150 stepeni. Peći dok ne porumeni.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti