Ideja za ručak: Musaka od pire krompira

  • 0

Ako ste ljubitelj krompira, pred vama je recept za najkremastiji i najukusniji pire krompir ikada.

Ova tepsija od krompira koja se lako pravi prelivena je sa ekstra rastopljenim sirom, hrskavom slaninom i vlašcem.

A najbolji deo recepta? Ovo jelo možete da napravite unapred, a zatim ga samo stavite u rernu da se ponovo zagreje. I uvek će biti vrhunac svakog obroka.

Sastojci 

  • 1,5 kilogram crvenkastog krompira
  • 400 grama mlevenog mesa po ukusu
  • so i biber
  • voda
  •  kašika putera
  • ¾ šolje pavlake
  • ¼ šolje mleka
  • ½ kašičice belog luka u prahu
  • 1 šolja rendanog kačkavalja 

Preliv

  • 1 kašika putera
  • 2 kašike vlasca seckanog
  • 5 traka kuvane slanine
  • ½ šolje rendanog kačkavalja
  • 100 grama krutona

Priprema

Ogulite i iseckajte krompir. Dodajte u veliki lonac. Prelijte vodom i zagrejte na jakoj vatri. Kuvajte krompir oko 20 minuta ili dok ne omekša.

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Ocedite krompir i prespite u veliku posudu za mešanje. Dodajte puter, pavlaku, mleko, beli luk u prahu i so. Mešajte gnječilicom za krompir ili koristite mikser.

Dodajte rendani kačkavalj i mešajte dok se smesa ne sjedini.

U posebnom tiganju propržite mleveno meso i začinite po ukusu.

Podmažite posudu za pečenje. Kašikom prespite mleveno meso, a preko i mešavinu krompira u posudu. Zagladite vrh zadnjom stranom kašike.

U malu šerpu dodajte kašiku putera i krutone od hleba. Pecite ih na srednjoj vatri i kad se ispeče pospite po vrhu krompira.

Pospite ostatkom kačkavalja i pecite otkriveno oko 15 minuta dok se sir ne otopi.

U posebnom tiganju ispecite kriške slanine. Kada se ocedi od masnoće, izmrvite slaninu.

Pospite pire slaninom i vlašcem.

Poslužite toplo i uživajte!

(Telegra.fr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ravioli od kojih pamet staje: Ovako nešto do sada niste probali

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti