Vreme čitanja: oko 1 min.
Originalni italijanski recept za tiramisu: Spremite lako ovog "kralja deserta"
Vreme čitanja: oko 1 min.
Kolač koji se smaže za tren oka!
Legenda kaže da je tiramisu najbolji prijatelj kafi, što ljubitelji ovog deserta sigurno mogu da potvrde.
Ovo je tradicionalni italijanski slatkiš, koji je rado viđen i na našim trpezama. Ovaj kremasti desert je, ne samo ukusan, već i veoma lak za pripremu, a posebno kada se sprema po originalnom italijanskom receptu.
Sastojci:
- 4 jaja
- 6 dl kafe zaslađene sa 3 kašičice šećera
- 100 g šećera
- 500 g maskarpone sira
- 400 g piškota
- kakao
Priprema:
Pripremite dve činije i u njih odvojite žumanca od belanca. Zatim, umutite belanca i dodajte im 50 grama šećera. Mutite dok ne postanu kremastog sastava.
Sa ostalom količinom šećera umutite žumanca. Kada se umuti, dodajte maskarpone i izjednačite smesu mikserom. Nakon toga, dodajte umućena belanca.
Belanca dodajete postepeno i nakon svake dodate kašike promešajte.
Ovim dobijenim kremom premažite dno posude. Sloj ne treba biti pretanak, ali ni debeo, jer će vam fil zatrebati i kasnije.
U jednu posudu sipajte vruću kafu, zatim umočite celu piškotu u nju. Natopljene piškote poređajte preko fila u posudi.
Sada prekrijte piškote drugim slojem fila, nakon čega treba ponoviti postupak sa piškotama.
Preostalim kremom premažite i ovaj red piškoti. Pospite kakao preko kolača i ostavite u frižider da odstoji barem dva sata.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ovaj tiramisu je dug skoro kao tri fudbalska terena
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
y
To za mene nije nikaki kolač.
Podelite komentar