
Originalni italijanski recept za tiramisu: Spremite lako ovog "kralja deserta"
Legenda kaže da je tiramisu najbolji prijatelj kafi, što ljubitelji ovog deserta sigurno mogu da potvrde.
Ovo je tradicionalni italijanski slatkiš, koji je rado viđen i na našim trpezama. Ovaj kremasti desert je, ne samo ukusan, već i veoma lak za pripremu, a posebno kada se sprema po originalnom italijanskom receptu.
Sastojci:
- 4 jaja
- 6 dl kafe zaslađene sa 3 kašičice šećera
- 100 g šećera
- 500 g maskarpone sira
- 400 g piškota
- kakao
Priprema:
Pripremite dve činije i u njih odvojite žumanca od belanca. Zatim, umutite belanca i dodajte im 50 grama šećera. Mutite dok ne postanu kremastog sastava.
Sa ostalom količinom šećera umutite žumanca. Kada se umuti, dodajte maskarpone i izjednačite smesu mikserom. Nakon toga, dodajte umućena belanca.
Belanca dodajete postepeno i nakon svake dodate kašike promešajte.
Ovim dobijenim kremom premažite dno posude. Sloj ne treba biti pretanak, ali ni debeo, jer će vam fil zatrebati i kasnije.
U jednu posudu sipajte vruću kafu, zatim umočite celu piškotu u nju. Natopljene piškote poređajte preko fila u posudi.
Sada prekrijte piškote drugim slojem fila, nakon čega treba ponoviti postupak sa piškotama.
Preostalim kremom premažite i ovaj red piškoti. Pospite kakao preko kolača i ostavite u frižider da odstoji barem dva sata.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ovaj tiramisu je dug skoro kao tri fudbalska terena
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
y
To za mene nije nikaki kolač.
Podelite komentar