• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ručak za poneti: Topli sendvič sa tunjevinom zdrav i nisko kaloričan

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova vrsta ribe je uvek dobar izbor

  • 0
sendvič sa tunjevinom, topli sendvič, topli sendvič sa ribom Foto: Shutterstock/Brent Hofacker

Kada smo u poslu i nemamo vremena da odemo na ručak, a znate da je često takva situacija, onda nije na odmet da spremite obrok kod kuće i pojedete ga dok radite.

Takav je i ovaj recept za sendvič sa tunjevinom. Lako se sprema i praktičan je za poneti, a i izuzetno je ukusan.

Sastojci za sendvič sa tunjevinom:

  • 1 konzerva tunjevine
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 štap celera
  • pola kašike belog luka u prahu
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 3 kašike majoneza
  • nekoliko kapi maslinovog ulja
  • kriške hleba
  • malo otopljenog putera
  • so, biber

Priprema sendviča sa tunjevinom:

Ocedite ulje iz konzerve (a i ne morate ako ne želite da stavljate dodatno maslinovo ulje) i ostavite da se ocedi.

U međuvremenu iseckajte crni luk, celer, peršun i dodajte beli luk u prahu. Svemu tome dodajte majonez i dobro promešajte da se sve sjedini. Po ukusu začinite i sipajte maslinovo ulje, a ukoliko želite i ako vam se slaže sa ostatkom namirnica, dodajte sir. Na kraju ubacite tunjevinu i dobro promešajte.

Zagrejte tiganj i dodajte jednu kašiku maslinovog ulja. Kada se ulje zagreje, krišku hleba namažite puterom (ne štedite) i namazanu stranu stavite na ulje. Nemojte menjati temperaturu ringle, poželjno je da uvek bude ista. Dok se peče kriška, stavite dve kašike smese sa tunjevinom.

Stavite drugu krišku hleba, takođe namazanu puterom preklopite tunjevinu tako da napravite sendvič.

Proverite da li je hleb dobro ispečen, pa kad bude, okrenite drugu stranu sendviča da i gornja strana bude pečena.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Recept za tost sendvič koji možete nositi i u džepu: Hlebče za džepče

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti