• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

MANA ZAJEDNIČKOG ŽIVOTA: Muškarci mršave, dame se goje

Vreme čitanja: oko 1 min.

S useljenjem u zajednički stan, muškarci počnu da gube na kilaži, dok se žene "po pravilu" goje

  • 0

Istraživanje sprovedeno na 1.300 parova u Velikoj Britaniji pokazalo je da nakon zajedničkog useljenja većina žena počne da se goji, a da muškarci krenu da mršave.

Oko 30 odsto dama priznalo je da su, nakon što su počele da žive sa svojim partnerom, mnogo više i jele, što je rezultiralo viškom kilograma. Isti procenat muškaraca otkrio je da su smanjili unos hrane u organizam. Mnogi su rekli i da su nakon useljenja počeli mnogo češće da konzumiraju takozvanu "žensku" hranu, kao što su jogurt i salata.

Nutricionisti tvrde da parovi koji zajedno pripremaju hranu često ne uzimaju u obzir razlike u potrebama organizma, tako da često izimaju porcije jednake veličine. Nutricionistica Fiona Hanter kaže da takav pristup može da se negativno odrazi negativno na zdravlje oba partnera, zbog razlike u potrebama za vitaminima.

- Spajanje sopstvenog načina ishrane s partnerovim može, pored viška kilograma, imati i druge negativne posledice. Na primer, muškarcima je neophodan drugačiji unos vitamina Be-kompleksa nego ženama – objašnjava Hanter.

Istraživanje je, takođe, pokazalo i da ljudi malo znaju o različitim vrstama hrane i njihovim sastojcima. Samo polovina žena je znala da je folna kiselina veoma bitna tokom trudnoće, a samo mali broj muškaraca je mogao navesti koja hrana je bogata kojim vitaminima.

(kliX.ba; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti