• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Žena probala najskuplju kafu na svetu i ostala užasnuta načinom na koji je napravljena

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lucijini pratioci na TikTok-u tvrde da je ne bi pili ni za živu glavu

  • 0

TikTok kreatorka @Lucijavithks je probala "najskuplju kafu na svetu" i ostala užasnutu nakon što je saznala kako se ovaj čuveni napitak zapravo pravi.

Ova mlada žena do sada je obišla mnoge destinacije i istražila kulturu i hranu širom sveta o kojima pravi mini-reportaže na svom profilu na ovoj društvenoj mreži, a nedavno je isprobala i ono što se reklamira kao "najskuplja kafa na svetu". Kafa "Kopi Luvak" ima svoju prepoznatljivu cenu i samo, recimo u Velikoj Britaniji se prodaje za 140 evra za 500 grama, a poznata je po tradicionalnoj metodi proizvodnje, koju je Lucija otkrila u svojoj viralnoj objavi.

A upravo je taj proces proizvodnje zgrozio javnost kada su shvatili kako ova skupocena kafa u stvari dobija svoj jedinstveni ukus.

Pa iako najskuplja kafa na Baliju nije impresionirala Lusiju, jer kaže da je „dobrog ukusa, ali ništa ekstravagantno“, proces njenog pravljenja je, u najmanju ruku - šokantan. Zapravo, nakon što su saznali kako nastaje, Lucijini pratioci na TikTok-u tvrde da je ne bi pili ni za živu glavu.

Naime, kreatorka ovog videa, dala je nagovestaj o tome - mazeći azijsku palminu cibetku (jedinstvenu egzotičnu životinju) u kafeteriji. Ove životinje su, kako otkriva, sastavni deo procesa pravljenja kafe.

Nakon što je poručila "Kopi Luvak" kafu za samo tri evra, Tiktokerka je pitala baristu kako se pravi zrno, samo da bi joj otkrio da ova životinja prvo pojede, zatim svari samo zrno, potom ga izbaci kroz stolicu, a onda ga oni operu u toploj vodi, i ostave dan dva na suncu... i potom ispeku.

@lucijawithqs Poop coffee, Kopi Luwak, the most expensive Balinese 🇮🇩 coffee or however you wanna call it … I’ve tried it and yeah, it tastes good but nothing extravagant. The owner was super friendly tho and his pet likewise 🫶 #luwak #coffeetiktok #streetfood #baliindonesia #balilife #coffeelovers ♬ original sound - lucijawithqs

Kopi Luvak zrno se delimično, dakle vari u cibetki, koja ga fermentira tokom procesa, čime mu daje jedinstveni ukus.

Ali Lucija je bila manje nego impresionirana ukusom.

- Ove životinje jedu zrna kafe i same biraju koja su najbolja. Jedu je, onda im se u stomaku dešava proces fermentacije i one to izbace. A ukus nije "voćni", kako se priča, već je "pun" i "bogat" - objašnjava ova vlogerka.

Korisnici koji su komentarisali njen snimak bili su zgroženi i kleli su se da nikada neće probati ovu kafu.

- Ja sam Indonežanin, ali nikad nisam probao Luvak kafu. I mislim da neću - napisao je jedan, da drugi nastavio: - Da li je ovo stvarno?

Drugi su pak uvereni da je jedinstven ukus i proces pravljenja ovog zrna jedinstven i da pravi "divnu poslasticu".

Moj prijatelj iz Švajcarske je lud za Luvak kafom, uvek je želi - istakao je jedan, a drugi se iznenadio i primetio: Samo tri evra? Vau, to je najjeftiniji Luvak Kopi. Većina luvaka je od 20 do 100 evra.

(Ona.rs / Mirror)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ako volite kafu i ne plašite se visine onda je kafa sa "pogledom" stvorena za vas

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja