Recept za svinjski gulaš sa pečurkama: Savršen i preukusan obrok za svaku priliku

B. P.
B. P.  
  • 0

Svi ljubitelji mesa odlično znaju da prepoznaju dobar svinjski gulaš, koji je, priznaćete, odličan izbor za svaku zgodu, posebno ako okupljate sebi drage ljude. Recept je jednostavan, a ukus je zaista neprevaziđen.

Sastojci za svinjski gulaš:

  • 800 g svinjskog mesa od buta
  • 4 glavica crnog luka
  • 200 g pečuraka
  • 1 kašika svinjske masti
  • 2 čena belog luka
  • so
  • biber
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 kašike brašna
  • 400 ml soka od paradajza
  • lovorov list

Priprema svinjskog gulaša:

U šerpu stavite svinjsku mast da se otopi. Sitno iseckajte crni luk pa ga ubacite u mast i dinstajte dok ne postane proziran. Svinjsko meso isecite na parčiće iste veličive pa ubacite kada crni luk postane providan. Pečurke oljuštite, pa isecite na tanje listiće i dodajte crnom luku. Dinstajte sve zajedno dok meso blago ne porumeni.

Kada se to dogodi, nalijte vodu u šerpu toliko da prekrije meso, poklopite, pa pustite da se lagano krčka na srednjoj temperaturi. Proveravajte s vremena na vreme da li je voda isparila iz šerpe i da li ima potrebe da se doliva još.

Kada meso omekša, a trebaće mu dosta vremena, dodajte začine i sitno seckani beli luk pa sve dobro promešajte. Na kraju, dodajte alevu papriku i nalijte sok od paradajza pa i vode ukoliko je potrebno, kao i list lovora i pustite da se sve zajedno prokrčka na tihoj temperaturi.

Gulaš poslužite uz testeninu ili krompir pire.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Održana Gulašijada, ovo su tajne uspešnih gulaš majstora

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti