
Klasik koji se vraća na našu trpezu: Zaboravljeno jelo koje se pravi za 20 minuta - ukusno i jeftino
Sataraš je jedno od onih jela koje miriše na detinjstvo, recept je jednostavan, a pun ukusa. Kad god naše mame i bake nisu imale vremena za stajanje pored šporeta, 'očas posla' bi spremile ovo ukusno i hranljivo jelo. Možete ga jesti zasebno ili kao prilog nekom mesu ali ono što je sigurno jeste da je klasik koji se polako vraća na našu trpezu.
Sastojci za sataraš:
- 4 paprika
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 jajeta
- 3 zrela paradajza
- so
- biber
- origano
- ulje
Priprema sataraša:
Zagrejte ulje u šerpi na srednjoj temperaturi i stavite crni luk da se prodinsta. Stavite vodu da se zagreje, u koju ćete dodati kasnije paradajz.
Dok se crni luk prži, isecite papriku na trake i dodajte u tiganj. Paradajz stavite u provrelu vodu, pa ga rashladite što hladnijom vodom i onda mu skinite kožicu. Isecite ga na kriške i dodajte u šerpu.
Sve lepo promešajte, pa dinstajte poklopljeno nekih 20 minuta. Dodajte sitno seckani beli luk i začine, pa promešajte sve zajedno.
Ne stavljajte poklopac, već pustite da malo ispari tečnost koju su satojci pustili. Umutite dva jajeta i dodajte, pa mešajte - i sataraš je spreman.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Evo kako da brzo i lepo iseckate voće i povrće bez mnogo muke
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Emilija
Sataraš sam jela u jednoj mađarskoj kući koji su živeli do mog dede gde sam provodila raspust. Oni proprže crni luk, dodaju isključivo crvenu papriku, na kraju paradajz, soli se kad se skine s vatre. Nekad dodaju jaje. Dinsta se isključivo na svinjskoj masti, paradajz mora biti prezreo i ne idu nikakvi začini, samo so. Bilo mi je to omiljeno jelo u detinjstvu.
Podelite komentar