Zimnica koju retki spremaju, a sigurno je najukusnija: Kad domaćice zasuku rukave nastaje ovaj raj u tegli

J. V.
J. V.  
  • 0

Ako volite domaću zimnicu, ne smete da propustite recept za tumbanu papriku! Ovaj način pripreme daje savršeni balans ukusa – paprike ostaju sočne, hrskave i sa blagom kiselinom koja traje mesecima.

Tajna je u tumbanju paprika tokom procesa mariniranja, što omogućava da svaka paprika ravnomerno upije aromatičnu mešavinu. Rezultat je ukusna zimnica koja će obogatiti svako jelo, bilo da je koristite kao prilog, dodatak varivima ili jednostavno uživate uz pečenje.

Sastojci za tumbanu papriku:

  • 10 kg paprika
  • 500 g sirćeta
  • 400 g šećera
  • 400 g soli
  • 5 l vode
  • 1 vinobran
  • 1 konzervans

Priprema tumbane paprike:

Paprike dobro očistite i operite.

U velikoj posudi prokuvajte vodu sa sirćetom, solju, šećerom, vinobranom i konzervansom.

Vrućom smesom prelijte paprike i ostavite ih da odstoje 24 sata.

Tokom tih 24 sata tumbajte (prevrćite) paprike svakih 4–5 sati kako bi ravnomerno upile smesu.

Prilikom slaganja u tegle, na dno stavite malo šećera, soli i konzervansa, pa poređajte paprike.

Na vrh tegle ponovo dodajte šećer, so i konzervans, zatvorite tegle i čuvajte na tamnom i hladnom mestu.

Zašto baš tumbana paprika?

Specifična priprema: Tumbanjem paprika dobijate ravnomeran i bogat ukus.

Dugotrajna zimnica: Paprike ostaju čvrste i ukusne mesecima.

Jednostavni sastojci: Sve što vam je potrebno lako je dostupno u svakoj kuhinji.

Savršen prilog: Odlično ide uz pečenja, variva ili kao predjelo.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Nutricionista otkriva pet najgorih namirnica koje unosimo svakodnevno

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti