Probali smo kafe sa tamarindom, cimetom, hibiskusom: Nespresso praznični ukusi polako osvajaju sva čula

A. V.
A. V.  
  • 0

Nismo odoleli – živopisna pakovanja, kapsule koje odišu praznikom i radošću, neverovatne kombinacije ukusa i aroma, naterale su nas da probamo kafe iz praznične limitirane serije Nespresso.

Prvo smo probali klasik, Festive Espresso (Original) & Festive Double Espresso (Vertuo). Ova kafa sastoji se od harmonije aroma žitarica, voćnih nota, drvenastih i karamel tonova… Sve se ovo "slojevito otvara", bilo da se ova kafa pije čista ili sa mlekom. To je Espresso koji nosi toplinu praznika.

A onda smo pripremili kafu Sweet Almond & Hibiscus – nežnu, cvetno-slatku magiju. Ovaj kafa je donela savršenu ravnotežu aroma badema, karamele, vanile i cvetnih tonova hibiskusa.

Kafa Cinnamon & Candied Tamarind – pravi je praznik u šoljici. Ako postoji kafa koja miriše na sezonu praznika, to je baš ova. Cimet i slatkoća "džemastog" tamarinda stvaraju aromu koja nas je potpuno obuzela. Savršena je za trenutke kada želimo da se opustimo, ušuškamo i u miru uživamo.

Nespresso Foto: Promo/ Nespresso

Nespresso ove godine predlaže da uživamo baš u toj magiji stvaranja ukusa,a nas je pored toga oduševila i ambalaža koju potpisuje kenijska umetnica Thandiwe Muriu. Njene jarke boje i prefinjeni motivi inspirisani cvetom kafe daju celoj kolekciji svečani, moderan pečat, ali i karakter lepe tradicije.

Tu je i elegantna Nespresso šolja sa reljefnim motivom njenog dizajna — savršen poklon, ali i detalj koji dodatno ulepšava svaki trenutak ispijanja kafe. Sa malo zlatnog "dodira" u detaljima, šarene kutije u koje su spakovane i kafe i aksesoari prosto mame iz izloga Nespresso butika.

I, zato što praznici nisu samo ukusi - već i darivanje - pravo je vreme da nekome poklonimo ritual koji traje cele godine. Elegantni Essenza Mini, ili sofisticirani Vertuo Plus ili neki drugi Nespresso aparat, mnogo su više od uređaja: njime darujete svakodnevni trenutak za sebe, mali luksuz koji pravi razliku između običnog i posebnog jutra. Praznična atmosfera ove kolekcije zaokružena je i novim Barista Mixologist čašama od matiranog stakla, kao i limitiranim čokoladicama koje su neodoljive same po sebi, ali još bolje idu uz šoljicu mirisne kafe. I kada ste servirali čokoladice, pripremili festive šoljicu ili elegantnu čašu, evo kako da pripremite kafe koja će vaš dom da "oboje praznicima".

Nespresso Foto: Promo/ Nespresso

Cinnamon Cloud Latte

Sastojci:

  • 1 kapsula Nespresso Cinnamon & Candied Tamarind kafe
  • Toplo mleko
  • Kašičica sirupa od urme
  • Šlag, cimet u prahu
  • Cimet štapić za dekoraciju

Priprema:

Pripremite 80–110 ml Cinnamon & Candied Tamarind kafe. U šolju stavite sirup od urme, dodajte toplo mleko, zatim, na kraju šlag. Ukrasite štapićem cimeta i sa malo cimeta u prahu. Pospite i malo jestivog zlatnog praha – jer stižu praznici...

Golden Hibiscus Latte

Sastojci:

  • 1 kapsula Nespresso Sweet Almond & Hibiscus kafe
  • 1 kašičica meda
  • 120 ml mleka
  • 2 amarena višnje
  • jestive suve latice ruže

Priprema:

Zagrejte 120 ml mleka u Barista uređaju. U prazničnu šolju stavite kašičicu meda. Pripremite 80 ml Sweet Almond & Hibiscus kafe, prelijte je toplim mlekom. Dodajte latice ruže, i par tamnih amarena višanja. Prava magija stavaranja ukusa. Uživajte.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Sara Jo diktira modne lekcije: Glossy jakna se vraća na sam vrh trendova

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti