• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Idealne aktivnosti za bebu od 3 meseca: Odmalena je naučite korisnim stvarima

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Poigrajte se sa svojim mališanom

  • 0
beba, beba od tri meseca, malo dete Foto: Shutterstock/Irina Wilhauk

Kako dete raste, tako se i njegove aktivnosti i preferencije menjaju. Na roditeljima ali i okolini je da prepoznaju njegove preferencije i sposobnosti i tako ga usmere na pravi put.

Ponekad je evidentno kod deteta šta ga zanima i šta mu može zavrediti pažnju, ali kada su u pitanju bebe od samo tri meseca, postoje određene aktivnosti koje su idealne baš za njihov uzrast. U tom periodu se razvijaju motoričke veštine jer tada posežu za predmetima, pa su zato ove aktivnosti idealne, piše "How wee learn".

Posezanje za igračkama - Položite bebu na stomak i stavite ispred nje igračke teravši je da ih uzme.

Pevanje pesmica i tapšanje rukama - Neke brze i dinamične pesme su dobar način da beba razvije ritmiku uporedo joj tapšući ispred nje.

Oslanjanje i pravilno držanje glave - Stavite bebu na krilo okrenutu ka vama i pažljivo je držite za telo, a malo slabije za glavu i vrat nateravši je tako da se sama izbori za svoje oslanjanje u vašem krilu. Ohrabrite je da pogleda vaše lice dok ispušta znake "borbe" da se "drži" lepo u vašem krilu.

Neka oseti razne podloge - Pustite bebu da puzi po parketu, neka oseti i tepih, ali i travu. Ovako će do njenog mozga dopreti i te razne vrste podloga.

beba, beba na podlozi, beba od tri meseca Ekaterina Pokrovsky

Često menjanje položaja - Stavite bebu da leži 15 minuta na leđima, potom isto toliko na stomaku, ili je nosite tako da vam gleda preko ramena. Ovakva promena položaja će je podstaći da na stvari oko sebe gleda drugačije. I obavezno razgovarajte sa njom o svemu što vidi.

Igrajte se žmurke - Ohrabrite bebu da vam prati glas tako što ćete ići do raznih delova stana pozivajući bebino ime. Kada pogleda u vašu stranu, obavezno joj se osmehnite i naterajte je da nekako dođe do vas.

Zovite bebu njenim imenom - Kada se igrate ili razgovarate sa svojom bebom, obavezno je zovite njenim imenom. Pevajte joj pesme izgovarajući njeno ime, jer je to jedna od prvih reči kojoj će početi da pridaje značenje.

Zaključak je da uživate u vremenu koje provodite sa svojom bebom, pa joj se posvetite maksimalno. Zapamtite, vreme leti i brzo će proći period kada ćete moći tako da se družite i mazite.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovo je rekorder Pavle, najveća beba rođena 2023.

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Trudnoća i beba