Evo zašto bi mleko trebalo da pijete BAŠ svaki dan!
Ključni sastojak mleka i mlečnih proizvoda, konjugovana linolna kiselina (CLA), ima višestruko pozitivne efekte na ljudsko zdravlje, zaključak je najnovijih kliničkih studija.
Konjugovana linolna kiselina predstavlja heterogenu grupu kiselina, i prirodno se nalazi u mleku i mlečnim proizvodima. Njeno blagotvorno dejstvo na zdravlje ljudi se povezuje sa pojedinim izomerima, koji sprečavaju procese koji vode ka aterosklerozi, dijabetesu, hroničnim upalama i karcinomu.
Pored toga, nedavna klinička istraživanja su pokazala da CLA menja odnos masnog i nemasnog tkiva u organizmu, redukuje akumulaciju masti, pri tome povećavajući proizvodnju energije iz masti.
CLA iz mleka je posebno značajna za ljude koji vežbaju i bave se fitnesom, jer pozitivno deluje na održavanje ili čak povećavanje mišićne mase, čak i tokom dijete.
Optimalna količina ove izuzetno korisne kiseline se može uneti redovnom ishranom obogaćenom mlečnim proizvodima.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
No comment
Glupost! Kad bi ljudi shvatili koliko je mleko stetno, nikada ga ne bi pili. Lepo kazu da smo mi jedini sisari koji nastavljajuda piju mleko drugih zivotinja posle sisanja...
Podelite komentar
AleksaNs
Svi pričaju o kalcijumu u mleku, a niko ne govori koliko je potrebno i magnezijuma da bude u namirnici koja ima kalcijum, mora biti skoro u idealnom odnosu da bi bilo koristi za čoveka, a u mleku skoro da mg-a i nema, dalje, mleko zbog prevelike količine proteina bespotrebnih, pravi kiselinu u organizmu, pa telo mora da vadi elemente kalcijuma i sl.koji su bazni, da reši problem kiselosti, jer kalcijum u mleku je slabo iskoristiv, stanja se drastično pogoršavaju ako koristimo prerađevinje, što dalje to gore, počev od jogurta, smadi sir, tvrdi sir, sve puno šećera. Glavni problem i najveći je kazein u mleku, kada ćete o njemu govoriti, jedan od najvećih pokretača tumora, šta je sa njim, u mleku ga ima u izobilju. U sveže ceđenom soku šargarepe imate 100 puta više kalcijuma nego u litri mleka, ali i sve ostalo što treba pored kalcijuma. Ako ne verujete u ovu priču, kada vam dođu gosti, naseckajte ima sira, pre večere, da vidite kako ćete ih zasititi, jer se izuzetno teško vari i sporo
Podelite komentar
jagodinac
Mleko koje kupujemo u prodavnici je mleko lisheno svega korisnog. Obichna belo obojena voda. Glavni enzimi su unishteni preradom i zagrevanjem. Jedino bi se jogurt mogao smatrati korisnom preradjevinom od mleka.
Podelite komentar