• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kiseli krastavci sprečavaju jednu čestu bolest. Zato bi trebalo što češće da ih jedete

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako izbegavate kisele krastavčiće, posle ovog saznanja više nećete. Bolest od koje mnogi ljudi boluju beži pred ovom namirnicom

  • 1

Kiseli krastavci nisu samo ukusan dodatak za sendvič ili salata uz jelo, već su i odlični za naše zdravlje.

Urolao je kiseli krastavčić u šunkicu i dobio nešto neviđeno ukusno! (FOTO)

Sadrže dosta vode, malo masnoća, proteine i vlakna. Obiluju i mineralima poput gvožđa, kalijuma, natrijuma i fosfora, kao i vitaminima C, A, B-6, B-12, riboflavinom, niacinom i tiaminom, piše VečernjiList.

Osim toga, sadrže antioksidanse koji štite naše telo od slobodnih radikala koji oštećuju ćelije u našem organizmu. Odličan su saveznik u ubrzavanju varenja i podstiču stvaranje dobrih bakterija koje su ključan deo našeg metabolizma.

Deluju blagonaklono na jetru, štite je i pomažu u filtriranju toksina iz organizma.

Foto-ilustracija: The Integer Club / Foter / Creative Commons Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0) Foto-ilustracija: The Integer Club / Foter / Creative Commons Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)

Kisele krastavce biste češće trebali konzumirati ako ste pod stresom jer preventivno deluju na razvoj čira na želucu. Štite i želudac, a pomažu i osobama koje su obolele od dijabetesa tipa 2 jer stabilizuju nivo hemoglobina, proteina u crvenim krvnim ćelijama koje prenose kiseonik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Buba

    4. jul 2016. | 17:42

    Ali kiseli krastavci i podižu krvni pritisak,stvaraju gorusicu,tako da treba na to paziti?

    Podelite komentar