• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pravda za voće i povrće koje nije seksi! (FOTO) (VIDEO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

U današnje smutno vreme svako bi trebalo da ima svog advokata, bez obzira na to da li je okoreli kriminalac, pošten čovek, pa čak i jedna neprivlačna jagoda!

  • 1

Zadnjih decenija svi smo mi, pod uticajem medija, postali opterećeni izgledom. Međutim, pored lepote, seksepila i fizičke forme nas samih, pomame za dizajniranom odećom, automobilima ili nameštajem, već neko vreme je na tapetu - ni krivo, ni dužno - ružnjikavo voće i povrće!

Pravila Evropske unije, ali i drugih država, nalažu da za paradajz, šargarepu, krompir, krastavac, jagodu, jabuku, dinju ili neku drugu hranljivu biljku, nepravilnog oblika ili neadekvatne veličine, nema mesta na policama supermarketa.

Istraživanja pokazuju da čak 40 odsto sasvim ispravnih i zdravih namirnica biva, tek ubranih s njive, bivaju bačene u đubre, jer ne podležu standardima o “lepoti” koje je neko zacrtao.

Grupica nemačkih studenata odlučila da je da tome stane na put. Oni smatraju da niko ne može da odlučuje o tome koje je voće ili povrće "lepo" i zato su organizovali čitav niz akcija u odbranu takozvane "ružne hrane". Pored ovih simpatičnog filmića, lansirali su i seriju razglednica, pa čak i kalendar sa sličicama izvitopirenog voća i povrća.

(Telegraf.rs / UglyFruits)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Pepa prase

    17. mart 2014. | 01:00

    Takvi standardi o lepoti vaze i za ljude, pa ako nisi kao Oro, Stanija, onda si druga kategorija. To se reflektuje i na hranu. (Ono sto u radnjama prodaju lici na plastku-mislim na voce)

    Podelite komentar