Jedite omiljene ugljene hidrate bez straha da ćete se ugojiti: Stručnjaci našli pametan način konzumiranja
Obično su ih krasili negativni komentari, ali sada se došlo do novih saznanja
Slabi ste na ugljene hidrate, ne možete da zažmurite na njih kad ih ugledate na trpezi?
Ako posegnete za njima, bićete zabrinuti kako ćete onda da postignete ciljanu težinu i gubljenje kilograma. Postoji rešenje za to.
Sve se svodi na to kako ih služite i kako ih jedete, prenosi "The Sun".
Znamo da je najukusnije kada jedete toplu testeninu ili pomfrit, ali sledeći put razmislite da ih jedete kada se ohlade.
Zašto? Zato što hladni, ugljeni hidrati imaju niži glikemijski indeks.
- Hrana sa nižim glikemijskim indeksom može vam pomoći da smršate jer čini da se duže osećate siti. Oni takođe mogu da zaustave nagli porast i pad nivoa šećera u krvi koji dovodi do gladi - kaže Trener Nik Mičel.
Planirate da sutra ponesete ugljene hidrate za ručak na posao? Spremite ih veče pre i jedite ih hladne narednog dana, nemojte ih podgrevati. Idealan izbor su salata od pirinča sa puno povrća, hladna krompir salata prelivom i puno začinskog bilja.
Neki ugljeni hidrati, poput pasulja i krompira, takođe su otporni na varenje i deluju kao vlakno, nudeći mnogo zdravstvenih prednosti.
Ugljeni hidrati često su kritikovani i stavljeni na stranu kao "loši", ali zaista ne bi trebalo to da radimo.
(Ona.rs)