Ja sam dijetetičar i ovo je moj savet broj 1 za gubitak težine

O. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Kod nje nema predetaljnih jelovnika, još manje gladovanja ili pak preteranog treniranja

Foto: Shutterstock

Mnogi traže magičnu formulu kako bi smršali, a registrovana dijetetičarka sa sedištem u Njujorku ima vrlo jednostavno pravilo. Kod nje nema predetaljnih jelovnika, još manje gladovanja ili pak preteranog treniranja.

- Iako kalorije utiču na gubitak težine, ključ za gubitak težine je izbegavanje da dođete do tačke da budete previše gladni - napisala je Natali Rico za "EatingWell".

- U stvari, navika broj 1 za mršavljenje je da jedete pre nego što postanete gladni - dodala je.

Dakle, njen glavni savet za gubitak težine je da jedete češće tokom dana kako biste sprečili posezanje za kolačićima i čipsom jer gladujete, a oni su tu.

U svom argumentu za redovne, dosledne obroke, Rico je ukazala na studiju iz 2022. koja je otkrila da konzumiranje konzistentne količine kalorija u redovnim intervalima, kao što su doručak, ručak i večera, može povećati uspeh u gubitku težine.

Rico kaže da je tajming ključan - ako ne možete da jedete u isto vreme svakog dana, pokušajte da pojedete obrok ili užinu svaka tri do četiri sata da biste sprečili glad.

- Ovo će vam omogućiti dovoljno vremena da svarite hranu, ali će vas sprečiti da idete toliko dugo između obroka da postanete gladni. Ako se borite sa ometanjima, postavite tajmer na svom telefonu dok jedenje svakih nekoliko sati ne postane vaša priroda.

(Ona.rs / Nypost.com)