Amerikanka upisala ćerku u školu u Srbiji i ostala u šoku: "Ne smem da pomislim šta će biti u drugom razredu"

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Ona se na "TikTok"-u požalila da mališani nose previše knjiga

Srbija je mnogima idealna zemlja za mnoge stvari. Da se pojede, popije, putuje i sazna nešto novo, a sve češće možemo čuti da su se stranci nastanili u našoj zemlji iz nekoliko razloga.

Tako je jedna Amerikanka zamenila Kaliforniju za Srbiju gde je njena ćerka krenula u prvi razred osnovne škole. Iako je prošlo tek koji dan od početka iste, ova žena je već krenula da se žali. A ima i zbog čega.

Podelila je na "TikTok" nalogu snimak na kojem objašnjava kako izgleda prvi dan škole, konkretno na primeru svoje ćerke. A onda je pokazala koliko knjiga ima i šta je sve potrebno da devojčica nosi sa sobom. Blago rečeno, mama je ostala šokirana.

- Ljudi, moja ćerka kreće u prvi razred ovde i ne govori tečno srpski jezik, kao ni ja. Zbog toga sam jako nervozna. Dobili smo knjige pre nekoliko dana. Dopustite da vam pokažem koliko je knjiga dobila - rekla je mama šokirano i onda je pokazala gomilu knjiga u rukama i dodala:

- Sve ove knjige, a tek je prvi razred. Ne želim ni znati što je čeka u drugom razredu. Stvarno ne želim znati. Ovo je zaista puno - zaključila je ona na kraju snimka.

Ispod snimka dobila je pregršt komentara u kojem su uglavnom naši ljudi i sa podneblja Balkana, pokušavali da joj objasne gde je došla i da je ovde drugačije nego u Americi.

"Zamisli kako je u srednjim školama", "Dobrodošli u Balkan", "Ovo nije Amerika, mi ovde zapravo nešto i učimo", "Volimo da budemo obrazovani" ... bili su samo neki od komentara koji su mogli da se pročitaju ispod snimka.

U moru ovih komentara, neki su rekli da se slažu sa njom i da deca nose previše stvari, posebno kad je reč o prvom razredu.

Šta vi mislite o ovome?

(Ona.rs)