JAPANSKA DIJETA: Skinite osam kila za samo dve nedelje!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tokom ove dvonedeljne dijete možete računati na gubitak do 7 kg. Prva 2 - 3 dana su malo teža, ali posle sve ide prilično dobro, a rezultati su fascinantni

Japan je zemlja sa starom tradicijom u kulinarstvu, čija se kuhinja bazira na morskim plodovima. Glavna žitarica je pirinač. Dosta se koristi i soja, kao odličan izvor biljnih proteina. Japanci su relativno skoro počeli da piju kafu, ali je zeleni čaj u njihovoj kulturi i te kako cenjen.

Njihova kuhinja je nisko kaloričnog sastava, ali je bogata vlaknima, proteinima i biljnim mastima, kao i vitaminima A, D, E, B i C. Međutim, plan dijete nije baziran na japanskim kulinarskim specijalitetima, već na voću i povrću (izuzev banana, smokvi i grožđa), siru, ribi i mesu.

Tokom 14 dana vodeći se sledećim planom ishrane, možete da izgubite i do 8 kilograma!

Glavno pravilo čuvene japanske dijete podrazumeva da kada jednom krenete sa njom, pridržavajte je se do kraja. Takođe, nemojte da menjate namirnice, niti njihovu količinu. Ribu i meso možete da pržite na biljnom ulju.

Dijeta ima dva ciklusa tj. svaki dan se ponavlja posle određenog perioda - u zagradi možete videti kojeg dana:

Prvi dan (13. dan)

Doručak: crna kafa

Ručak: 2 tvrdo kuvana jaja, salata od kuvanog kupusa sa biljnim uljem, čaša soka od paradajza bez soli

Večera: riba sa roštilja ili kuvana

Drugi dan (11. dan)

Doručak: crna kafa, komad crnog hleba

Ručak: riba sa roštilja ili kuvana, salata od povrća ili kupusa sa biljnim uljem

Večera: 200 g kuvane govedine, čaša jogurta.

Treći dan (8. dan)

Doručak: crna kafa, dvopek (od crnog hleba)

Ručak: velika pečena tikvica, jabuke

Večera: 2 tvrdo kuvana jaja, 200 g kuvane govedine, salata od svežeg kupusa sa biljnim uljem

Četvrti dan (9. dan)

Doručak: crna kafa

Ručak: 1 rovito jaje, 3 velike kuvane šargarepe sa biljnim uljem, 15 grama trvdog sira

Večera: voće

 Peti dan (10. dan)

Doručak: Sveža šargarepa sa sokom od limuna

Ručak: velika kuvana ili pečena riba, čaša soka od paradajza bez soli

Večera: voće

Šesti dan (14. dan)

Doručak: crna kafa

Ručak: pola kuvanog pileta, salata od kuvanog kupusa ili šargarepe sa biljnim uljem

Večera: 2 kuvana jajeta, salata od povrća

Sedmi dan (12 dan)

Doručak: čaj bez šećera

Ručak: 200 g kuvane govedine, voće

Večera: izaberite večeru od bilo kojeg dana izuzev od trećeg.

 Dodatne napomene:

- poštovati zadate količine;

- količina salate nije ograničena ali količina ulja kojom je prelivate jeste i to je tačno 1 kafena kašičica;

- obavezna lagana šetnja bar 30 minuta dnevno;

- 1 litar slabogazirane vode sa sokom od jednog limuna popiti u toku dana (najbolje kada osetite glad a nije vreme obroku)

(Telegraf.rs)