UPOZNAJTE KRALJICU SLATKIŠA: Njeni deserti će vas odvesti na sedmo nebo! (VIDEO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Karina Apeldorn ke četvrta žena koja je dobila titulu Konditor 2015, čuvenog francuskog vodiča restorana “Gault Millau” u Nemačkoj - od 2002. godine od kada se titula dodeljuje

Njeni deserti jesu klasični, ali veoma prefinjeni. Ovim rečima je nemačko izdanje francuskog vodiča za restorane “Gault Millau” obrazložilo dodelu titule Karini Apeldorn koja već četiri godine radi u čuvenom restoranu “First floor” u Berlinu.

Karina je poznata po tome što ume da dočara pejzaže - ukusom i izgledom, ona voli simetriju i različite forme. Po struci je građevinski inženjer, ali je posle studija odlučila da se posveti svojoj strasti - poslasticama, pa je u Minhenu je završila školu za kuvare. Njen recept za uspeh glasi - klasični sastojci u prefinjenim kombinacijama.

Voli da umesto šećera koristi biljke, voće i povrće, a u svojoj najnovijoj kreaciji “Zimski pejzaž”, kombinuje klasični mus - slatki penasti krem, sladoled, cikoriju, tropsko voće Rambutan i bosiljak. Na kraju još šećerna pena - i sve to filigranski dekorisano.

Gosti mogu da se opuste i uživaju bez griže savesti, jer svi deserti Karine Apeldorn imaju samo oko 70 kalorija.

Radeći u inostranstvu stekla je iskustvo i znanje o različitim desertima sveta.

- Austrija je vrlo tradicionalana, oni vole palačinke, carske mrvice, knedle. U Australiji se mnogo jedu torte, a manje deserti. Vole i sladoled. Francuska je veoma klasična, vole veoma slatke, vrlo teške deserte. Nemačka je više severnjački fokusirana, to su vrlo laki, i sveži deserti - rekla je ona.

(Telegraf.rs / Tanjug)