Evo šta će da vam se desi ako 12 dana jedete SAMO BANANE! (VIDEO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mnoge namirnice danas pune su štetnih sastojaka, pa je jako teško hraniti se zdravo. Međutim, ova devojka je pokušala nešto novo. Jela je samo banane. Evo šta joj se dogodilo

Julija Tarbat, nutricionista, odlučila je da 12 dana jede samo banane, a cilj njenog eksperimenta bila je, pre svega, detoksikacija organizma. Međutim, htela je i da dokaže svoju tvrdnju o tome da su banane dovoljno kvalitetna namirnica koju je moguće konzumirati duži period bez štetnih posledica po zdravlje.

PREPORODILA SE: Pila je limun, med i vodu svakog jutra i dogodilo se ČUDO! (RECEPT)

- Najpre sam primetila veliko olakšanje u radu želuca, a onda sam postala i opuštenija, nisam osećala stres, bila sam pozitivnija i kreativnija - kaže Julija.

Nakon nekoliko dana primetila je da se mnogo lakše koncentriše i da lakše može da se fokusira na svoje dnevne obaveze. U eksperimentu joj se pridružio i suprug, a pošto su inače oboje vegani, nije im bio preveliki problem da neko vreme jedu samo banane.

- Ranije sam imala povišen šećer u krvi, probleme s varenjem, patila sam od depresije, hormonskog disbalansa, nisam mogla da zatrudnim... Kada sam promenila režim ishrane sve je došlo na svoje mesto, a dobila sam i dete - kaže Julija.

Lekari, međutim, upozoravaju da radikalne dijete, kao što je i ova, nisu dobre, a pogotovo uzimanje samo jedne namirnice tokom dužeg perioda. No, Julija tvrdi da je uzimanje isključivo banana tokom 12-dnevnog režima dobro za zdravlje. Barem njeno.

(Telegraf.rs / Index)