PRAGNJETINA: Ovo je čudovište na ražnju! Nećete verovati šta sve ima u njemu (FOTO)
U Americi su tek sad otkrili "pragnje". Trebalo je samo da pitaju prave ljude. Srbi bi im odavno otkrili kako se to pravi
Praseće pečenje izgleda smešno naspram ovog čudovišta na ražnju. Ako ste mislili da pragnjetina ne postoji prevarili ste se. Sad konačno znamo šta je to – pola prase, pola jagnje, pola tele, a pomalo i ćurka, pile, patka pa čak i prepelica!
Posle ovog teksta trebaće vam doza zdrave hrane da smanji holesterol u krvi!
Ovaj specijalitet se služi u restoranu “Bourbon Steak and Pub” u Kaliforniji, a čini ga sedam različitih vrsta mesa, pažljivo ispečenih do savršenstva.
U Kaliforniji ovu papazjaniju od mesa zovu “lambpigcow” (jagnjesvinjakrava), ali mi ćemo ga, iz poštovanja prema srpskoj mitologiji ipak zvati pragnje.
U sastav pragnjeta ulazi 24 prepelice, 12 pilića, 8 pataka, 6 ćurki, 2 jagnjeta, 1 prase i pola teleta – skoro pa dovoljna količina za jednu malu mrsnu pravoslavnu svadbu.
Genijalni kuvar je “mrežicu” za ovo čudo napravio od žice za ogradu. Njegovo ime je Dejvid Valeri i, verovali ili ne, nije iz Srbije, a njegovo pragnje je zaista prava umetnost, jer tu količinu mesa nije lako ispeći na pravi način. Za to je morao da pronađe pravu recepturu, razmeru začina i ulja i redosled slaganja svih sastojaka. Gledajući fotografije možemo samo da kažemo – ala ga je opravio, svaka mu čast.
(Telegraf.rs / DailyMail)