Kiseli krastavci sprečavaju jednu čestu bolest. Zato bi trebalo što češće da ih jedete

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako izbegavate kisele krastavčiće, posle ovog saznanja više nećete. Bolest od koje mnogi ljudi boluju beži pred ovom namirnicom

Kiseli krastavci nisu samo ukusan dodatak za sendvič ili salata uz jelo, već su i odlični za naše zdravlje.

Urolao je kiseli krastavčić u šunkicu i dobio nešto neviđeno ukusno! (FOTO)

Sadrže dosta vode, malo masnoća, proteine i vlakna. Obiluju i mineralima poput gvožđa, kalijuma, natrijuma i fosfora, kao i vitaminima C, A, B-6, B-12, riboflavinom, niacinom i tiaminom, piše VečernjiList.

Osim toga, sadrže antioksidanse koji štite naše telo od slobodnih radikala koji oštećuju ćelije u našem organizmu. Odličan su saveznik u ubrzavanju varenja i podstiču stvaranje dobrih bakterija koje su ključan deo našeg metabolizma.

Deluju blagonaklono na jetru, štite je i pomažu u filtriranju toksina iz organizma.

Kisele krastavce biste češće trebali konzumirati ako ste pod stresom jer preventivno deluju na razvoj čira na želucu. Štite i želudac, a pomažu i osobama koje su obolele od dijabetesa tipa 2 jer stabilizuju nivo hemoglobina, proteina u crvenim krvnim ćelijama koje prenose kiseonik.

(Telegraf.rs)