OTKRIVAMO: Da li u vodu u kojoj se kuvaju špagete STVARNO treba dodati ulje?
U toku dana ljudi većinu tzv. običnih radnji obavljaju mehanički, a nemaju predstavu da greše. Ovo je jedna od tih "automatskih radnji"
Rutinski poslovi mogu da budu prilično dosadni. Svakoga dan obavljamo najrazlčitije sitne radnje a da se nikada ne zapitamo da li ih izvodimo na ispravan ili pogrešan način. Ponekad nije naodmet zapitati se na primer da li ispravno koristite kuhinjski ubrus ili da li u vodu u kojoj kuvate špagete treba da dodate ulje ili ne kako se ne bi slepile.
E mi imamo pravi savet za ovu malu radnju koja dobru pastu znači. U vodu ne treba da dodate ulje! Ako dodate ulje u vodu u kojoj kuvate pastu, za nju se neće zalepiti ni sos! Da biste savršeno skuvali testeninu i sprečili da se slepi, samo tereba da koristite pravu količinu vode: 1 litar vode na 100 grama suve testenine ili 1,5 litara vode na 100 grama svežeg testa. I to je to.
Ova mala promena podići će vaše kulinarsko umeće na viši nivo, a vaša pasta biće - kao italijanska.
Ne sumnjamo da znate da spremite kuvano vino, ali evo i videa za svaki slučaj:
(Telegraf.rs)