Otkrili smo najbolji recept za domaću rusku salatu, a tajna je u ovom triku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Božićna trpeza je nezamisliva bez ruske salate

Prava domaća ruska salata je ponos svake domaćice, a one koje imaju najbolji recept čuvaju ga ljubomorno od svih.

Rešili smo da sa cama podelimo naš recept za najbolju rusku salatu koju ste do sada probali. Tajna je u pravilnom odnosu količina različitih sastojaka koje koristite u salati.

Tajna dobre ruske salate krije se u idealnom odnosu sastojaka. Foto: pixabay.com

Potrebno vam je:

- 6 oljuštenih skuvanih krompira,

- jedna šargarepa ili više po ukusu,

- 4 kuvana jaja,

- 6 većih kiselih krastavaca,

- 150 grama graška,

- pola šolje sitno iseckane šunke,

- kašika svežeg iseckanog peršuna,

- majonez po sopstvenom ukusu.

Foto: Flickr/Ivana Sokolović

Skuvajte krompir, jaja, šargarepu i grašak. Iseckajte sve sastojke na sitno i sipajte ih u veću činiju. Dodajte majonez i nežno mešajte sastojke dok se ne sjedine. Dodajte pola količine peršuna u smesu, a drugom polovinom ukrasite salatu kada je servirate u činije.

(Telegraf.rs/allrecipes.com)