Povratak u detinjstvo: Posno medeno srce je najjednostavniji i najukusniji kolač za hladne zimske dane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Domaći kolači i njihov miris su nešto što pamtimo još iz detinjstva

Nema tog deteta koje ne voli medeno srce, a kada se pripremi kod kuće onda je još medenije.

Kako biste napravili ovaj posni kolač treba vam veoma malo vremena i sastojci koj e domaćice uglavnom uvek imaju u kući.

Zimski kolači su sjajni kada su pravi domaći. Foto: Pixabay.com

Za pripremu ovog posnog kolača, potrebno vam je: 250ml vode ili kisele vode, 120ml ulja, 200g šećera, 3 kašike kakao praha, 3 kašik epekmeza od šljiva (ili nekog drugog voća koje volite), 1 kašičica sode bikarbone i malo cimeta po ukusu.

Sve sastojke sipajte u jednu veću činiju i mešajte kašikom dok se ne sjedine. Smesu zatim sipajte u dobro podmazani pleh koji je malo dublji, a manji kako bi vaš kolač bio vazdušast. Pecite ga u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.

Džem od šljiva je idealan za zimu. Foto-ilustracija: Profimedia

Kada je kolač pečen, izvadite ga iz rerne i tako vruć namažite tankim slojem pekmeza. Možete da prelijete kolač i otopljenom čokoladom ukoliko želite da izgleda baš kao kupljeno medeno srce. Pored ukusa, ovaj desert će vas oduševiti i svojim prijatnim i slatkim mirisom koji nas sve vraća u detinjstvo.