Ukusna torta uvek počinje upravo od kore: Laki recept za univerzalnu koru za torte

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svaka domaćica zna koliko je dobar patišpanj važan za tortu

Ako su vam dosadili recepti koje ste već isprobali, donosimo vam jednostavan recept za patišpanj koji možete spremati za bilo koju tortu.

Za ovaj lagani patišpanj potrebni su vam sledeći sastojci: 4 jaja, 150g šećera, 40ml ulja, 130g brašna, prašak za pecivo.

Ovaj patišpanj uklopiće se u svaki vaš recept. Foto-ilustracija: Pixabay.com

Jaja umutite mikserom da skoro pobele i onda dodajte šećer. Nakon toga idu ulje i brašno sa praškom za pecivo (kada dodajete brašno, mešajte špatulom).

Testo za koru sipajte u kalup za tortu (prečnika 24 cm), koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40-45 minuta, dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva.

Peče se sa uključenim donjim grejačem skoro do samog kraja pečenja. U poslednjih 5-10 minuta se uključuju oba grejača. Dobro ohlađena kora se preseče na 3 dela i koristi se za pripremanje domaće torte.

(Telegraf.rs/bonapeti.rs)