Prženice sa kiselim mlekom, kačkavaljem i jajima
2
Vreme čitanja: oko 1 min.
Donosimo vam savršen recept za vikend doručak
Lagano buđenje i doručak potrebni su svima nedeljom, a mi vam za doručak danas predlažemo ukusne prženice.
Za poripremu ovog doručka potrebne su vam 4 kriške hleba, jedno jaje, 2 kašičice maslaca, šolja rendanog kačkavalja i 4 kašičice kiselog mleka.
Foto: Pixabay.com
Izrendajte kačkavalj na krupnije rende. Stavite ga u posudu, dodajte maslac i kiselo mleko.
Umutite jedno jaje i dodajte ga u posudu. Sve lepo promešajte.
Nanosite smesu kašikom na kriške hleba i ređajte ih u pleh ili ugrejani tiganj sa uljem. Ako ih pržite u tiganju, okrenite ih i na drugu stranu. Pecite i pržite ih dok ne dobiju zlatnu boju.
Servirajte prženice sa čašom soka.
(Telegraf.rs/bonapeti.rs)