Bombice od čokolade i crvenog vina su neprevaziđena poslastica, a jednostavno se prave

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nešto što može zaista da vam zasladi dan

Bombice od čokolade i crvenog vina su izvrsna poslastica koja će postati jedna od vaših omiljenih onog trenutka kad je probate. Zato vam donosimo recept za ovaj dezert.

Čokoladni slatkiši su svima omiljeni dezerti, a ako se još i jednostavno prave, onda nema razloga da se ne nađu na vašoj trpezi.

Evo kako da napravite sjajne čokoladne bombice sa crvenim vinom.

Sastojci:

- 100 ml milerama,

- 250 g čokolade za kuvanje,

Foto: pixabay.com

- 6 kašika putera,

- 100 ml crvenog vina,

- kako u prahu.

Foto-ilustracija: pixabay

Priprema:

- Izrendajte čokoladu i za sad je ostavite po strani. Na blagoj vatri rastopite puter i dodajte mileram, mešajte dok se ne sjedini. Dodajte čokoladu i pustite da se otopi i da sve postane jedinstvena masa. Dodajte i vino i ponovo promešajte, a zatim sipajte smesu u plehi stavite u frižider da se hladi oko četiri sata. Kašikom za sladoled vadite kugle iz smese i oblikujte ih u pravilne loptice, koristeći kakao prah.

Uživajte!

(Telegraf.rs / geniuskitchen.com)