Teletina sa graškom na potpuno drugačiji način

Vreme čitanja: oko 1 min.

Domaća kuhinja je najbolja na svetu

Najinteresantnije je da jela na koja ste navikli pripremite na potpuno drugačiji način. Recept za teletinu sa graškom će vam smo pomoći da obogatite domaću kuhinju.

Teletina sa graškom će od sada imati sasvim drugačiji ukus kada se nađe na vašoj trpezi. Samo malo začina će doprineti tome da obožavate ovo jelo.

Evo šta vam je potrebno da ga napravite.

Sastojci:

- 600 g telećeg mesa,

- 75 ml ulje,

- 1 glavica crnog luka,

- 2 kašike paradajz pirea,

- 500 g graška,

- 1 kašičica aleve paprike,

- 1 paradajz,

- mirođija,

- peršun,

- so.

Priprema:

- Meso se iseče na komade, luk - sitno. Zajedno sa mesom se dinsta u malo vode. Kad luk omekša dodaje se razređen paradajz pire i aleva paprika. Posoli se po ukusu. Kad voda ispari, meso se preliva vrelom vodom, da se pokrije. Kuva se 10-15 minuta, poklopljeno na umerneoj vatri. Dodaje se grašak. Kad omekšaju i meso i grašak, stavlja se oljušten i sitno iseckan paradajz. Dinsta se još 15 minuta. Jelo se može prebaciti u pleh i peći u rerni.

Prilikom serviranja se posipa sitno iseckanim peršunom i mirođijom.

Prijatno!

(Telegraf.rs / bonapeti.rs)