Okrepite se uz kremastu mlečnu čorbu sa krompirom i tikvicama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nedeljni ručak ne može da prođe bez divne čorbe, a ova je baš pravi izbor

Mlečna čorba od krompira i tikvica je kremasta i nežna, ali "diže iz mrtvih". Servirajte ovo toplo jelo u okviru nedeljnog ručka i oduševićete svoju porodicu. Evo recepta koji vam je preko potreban.

Krem čorbe su fantastičan izbor kada je nedeljni ručak u pitanju. Naime, one sa mlekom su odličan uvod u bilo šta što sledi.

Ako imate odličnu čorbu na trpezarijskom stolu, onda možete kao glavno jelo služiti i nešto sasvim jednostavno.

Evo kako se pravi mlečna krem čorba od krompira i tikvica.

Sastojci:

- 3 tikvice,

- 3  krompira,

Foto-ilustracija: Profimedia

- 2 kašike maslaca,

- 1 šolja svežeg mleka,

- 1/2 šolje luka,

- 3-4 čenja beli luk,

- 1 kašičica morske soli,

- 2 kašike peršuna

- biber.

Foto-ilusrtacija: pixabay

Priprema:

- Istopite maslac, dodajte sitno isečen krompir i tikvice, so, biber i začine. Dinstajte dok ne omekša - oko 5 minuta. Dodajte luk, mleko i promešajte. Nakon 10 minuta sklonite sa ringle i sve propasirajte. Vratite na ringlu na još nekoliko minuta i obavezno servirajte supu toplu.

(Telegraf.rs / bonapeti.rs)