Okrepite se uz kremastu mlečnu čorbu sa krompirom i tikvicama
Nedeljni ručak ne može da prođe bez divne čorbe, a ova je baš pravi izbor
Mlečna čorba od krompira i tikvica je kremasta i nežna, ali "diže iz mrtvih". Servirajte ovo toplo jelo u okviru nedeljnog ručka i oduševićete svoju porodicu. Evo recepta koji vam je preko potreban.
Krem čorbe su fantastičan izbor kada je nedeljni ručak u pitanju. Naime, one sa mlekom su odličan uvod u bilo šta što sledi.
Ako imate odličnu čorbu na trpezarijskom stolu, onda možete kao glavno jelo služiti i nešto sasvim jednostavno.
Evo kako se pravi mlečna krem čorba od krompira i tikvica.
Sastojci:
- 3 tikvice,
- 3 krompira,
- 2 kašike maslaca,
- 1 šolja svežeg mleka,
- 1/2 šolje luka,
- 3-4 čenja beli luk,
- 1 kašičica morske soli,
- biber.
Priprema:
- Istopite maslac, dodajte sitno isečen krompir i tikvice, so, biber i začine. Dinstajte dok ne omekša - oko 5 minuta. Dodajte luk, mleko i promešajte. Nakon 10 minuta sklonite sa ringle i sve propasirajte. Vratite na ringlu na još nekoliko minuta i obavezno servirajte supu toplu.
(Telegraf.rs / bonapeti.rs)