Neobična slana štrudla sa oslićem
Neobična slana štrudla priprema se sa ribom
Navikli smo da se štrudle prave sa makom i voće u slatkim varijantama, ali i ova slana nije nimalo loša.
Za pripremu ove neobične štrudle potrebno vam je:
- 300 g smrznutog spanaća u listovima;
- 150 g šargarepe;
- 150 g luka;
- 2 kašike putera;
- 2 jajeta;
- 100 g kisele pavlake;
- so i biber;
- 400 g fileta oslića;
- 400 g kora za gibanicu;
- 100 g nekog belog sira;
- 100 g prezli;
- 1 žumance.
Odmrznuti spanać. Iseći šargarepu na listiće, pa je ispržiti sa iseckanim lukom na puteru. Dodati spanać, jaja, kiselu pavlaku, sir, so i biber. Iseći ribu na komadiće, začiniti i pomešati sa prethodnom masom.
Zagrejati rernu na 180 stepeni. Prvu koru namazati uljem, nafilovati je masom i posuti prezlama pa uviti u štrudlu. Staviti u nauljeni pleh i premazati žumancetom. Ponavljati dok se ne utroši ceo materijal. Peći oko 30 minuta.
Servirati isečenu na komade, posutu mirođijom uz čips od krompira i ukrašenu rukolom.
(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)