Neobična slana štrudla sa oslićem

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neobična slana štrudla priprema se sa ribom

Navikli smo da se štrudle prave sa makom i voće u slatkim varijantama, ali i ova slana nije nimalo loša.

Za pripremu ove neobične štrudle potrebno vam je:

- 300 g smrznutog spanaća u listovima;

- 150 g šargarepe;

- 150 g luka;

- 2 kašike putera;

- 2 jajeta;

- 100 g kisele pavlake;

- so i biber;

Jedan od ključnih sastojaka je spanać. Foto: Pixabay.com

- 400 g fileta oslića;

- 400 g  kora za gibanicu;

- 100 g nekog belog sira;

- 100 g prezli;

- 1 žumance.

Odmrznuti spanać. Iseći šargarepu na listiće, pa je ispržiti sa iseckanim lukom na puteru. Dodati spanać, jaja, kiselu pavlaku, sir, so i biber. Iseći ribu na komadiće, začiniti i pomešati sa prethodnom masom.

Zagrejati rernu na 180 stepeni. Prvu koru namazati uljem, nafilovati je masom i posuti prezlama pa uviti u štrudlu. Staviti u nauljeni pleh i premazati žumancetom. Ponavljati dok se ne utroši ceo materijal. Peći oko 30 minuta.

Servirati isečenu na komade, posutu mirođijom uz čips od krompira i ukrašenu rukolom.

(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)