Čorba od krastavca bogatog ukusa koja se brzo pravi
Ko kaže da od krastavca možemo da pravimo samo salatu?
Krastavac je izuzetno zdrav, a salatu od svežeg krastavca savetujemo svima koji misle na svoje zdravlje i paze na liniju.
Za pripremu ove ukusne čorbice potrebno vam je:
- 2 krastavca;
- 1 glavica luka;
- 1 čen belog luka;
- 1/2 l bujona;
- 150 g kisele pavlake;
- 150 g jogurta;
- kora i sok od 1 limuna;
- 1/2 kašičice mirođije;
- so i beli biber.
Krastavac oljuštite i isecite na kockice. Luk i beli luk oljuštite pa iseckajte na sitno.
Krastavce, luk i beli luk pomešajte sa bujonom, kiselom pavlakom, jogurtom, limunovom korom i sokom, kao i mirođijom. Začinite solju i biberom. Čorbu pokrijte i ostavite da odstoji najmanje 4 sata na hladnom. Pre posluživanja još jedanput je dobro promešajte. Po želji je ukrasite pavlakom i grančicama mirođije.
Čorba od krastavaca može da se oplemeni komadićima fileta dimljene pastrmke ili dimljenog lososa nasečenog na rezance. Jednako luksuzna dopuna su i morski plodovi: račići ili škampi koje treba da iseći u obliku leptira i pržiti ih 2 minuta na puteru sa belim lukom.
(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)