Srpska pileća čorba oduševiće vaše ukućane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ništa bolje od domaće čorbe

Svaka domaćica zna koliko je ukusna i zdrava domaća supa i čorba.

Za pripremu ove čorbe potrebno vam je:

- 1 pile;

- 50 g kajmaka;

- 3 glavice crnog luka;

- kašika brašna;

- ½ kašičice mlevenog crnog bibera;

- ½ kašičice aleve paprike;

- kašika soli;

- ½ kašičice belog bibera;

- 3 l vode;

- kašika seckanog peršunovog lista;

- 2 kašike masti ili 1 dl ulja za pečenje piletine.

Pile isecite na komade otprilike jednake veličine, pa ga ispržite na masti ili ulju. U odvojenoj posudi rastopite kajmak i na njemu propržite sitno naseckan crni luk.

Dodajte brašno, alevu papriku i biber, pa napravite zapršku. Nalijte je vodom, spustite prženo meso i sve zajedno kuvajte 15 minuta. Posolite, ubacite peršun i poslužite toplo.

(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)