Srpska pileća čorba oduševiće vaše ukućane
1
Vreme čitanja: oko 1 min.
Ništa bolje od domaće čorbe
Svaka domaćica zna koliko je ukusna i zdrava domaća supa i čorba.
Za pripremu ove čorbe potrebno vam je:
- 1 pile;
- 50 g kajmaka;
- 3 glavice crnog luka;
- kašika brašna;
- ½ kašičice mlevenog crnog bibera;
- ½ kašičice aleve paprike;
- kašika soli;
- ½ kašičice belog bibera;
- 3 l vode;
- kašika seckanog peršunovog lista;
- 2 kašike masti ili 1 dl ulja za pečenje piletine.
Pile isecite na komade otprilike jednake veličine, pa ga ispržite na masti ili ulju. U odvojenoj posudi rastopite kajmak i na njemu propržite sitno naseckan crni luk.
Dodajte brašno, alevu papriku i biber, pa napravite zapršku. Nalijte je vodom, spustite prženo meso i sve zajedno kuvajte 15 minuta. Posolite, ubacite peršun i poslužite toplo.
(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)