Lagan recept za kinesku salatu od piletine sa nudlama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ništa lakše i ukusnije...

Kineska salata od piletine:

- Pileća prsa, isečena na tračice

- So

- 1 kašika tamnog susamovog ulja

- 1 kašika ulja ili ulja kikirikija

- pola supene kašike aleve paprike

- 1 glavica ajsberg salate tanko iseckane

- 1 šargarepa

- pola čašice pečenog kikirikija

- nudle (po želji)

Za dresing:

- 1 kašika soja sosa

- 1 kašičica senfa

- 1 kašičica đumbira

- 1 čen belog luka, isitnjen

- pola kašičice čili papričice

- 2 kašičice šećera

- 1 kašika tamnog susamovog ulja

- četvrtina šolje kikirikija

Priprema:

Ispržite piletinu

Zagrejte oba ulja na visokoj temperaturi, a onda dodajte alevu papriku i piletinu koju ste prethodno posolili. Pržite piletinu na visokoj temperaturi 3 do 6 minuta.

Napravite dresing

U manjoj činiji umutite sve navedene sastojke.

Servirajte salatu

U veću činiju stavite piletinu i sve sastojke koji čine salatu. Pre serviranja prelijte je dresingom i dodajte na vrh nudle.

(Telegraf.rs)