Nektarine su lepe, ali su grilovane još lepše: Recept za neverovatno ukusnu letnju poslasticu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li bi vam ikada palo na pamet da grilujete nektarine?

foto: printscreen/youtube/ehowhome

Sastojci za recept:

pola čaše balsamiko sosa

1 kašičica maslinovog ulja

12 parčića francuskog hleba

2 srednje nektarine, iseckane na deliće

1/4 šolje izrendanog kozjeg sira

1/4 šolje svežeg bosiljka

Priprema:

Sipajte balsamiko u jedan manji tiganj i čekajte da prokuva. Kuvajte 10-15 minuta i sklonite sa ringle.

Umočite hleb u maslinovo ulje sa obe strane. Prepecite na srednjoj temperaturi dok ne postane zlatno braon sa obe strane.

Potom grilujte nektarine 45-60 sekundi sa svake strane dok blago ne pobraone. Ohladite ih.

Preko brusketa sipajte kozji sir. Iseckajte nektarine na sitne deliće i dekorišite bruskete preko sira. Još malo začinite balsamiko sosom i bosiljkom.

(Telegraf.rs)