Nektarine su lepe, ali su grilovane još lepše: Recept za neverovatno ukusnu letnju poslasticu
4
Vreme čitanja: oko 1 min.
Da li bi vam ikada palo na pamet da grilujete nektarine?
foto: printscreen/youtube/ehowhome
Sastojci za recept:
pola čaše balsamiko sosa
1 kašičica maslinovog ulja
12 parčića francuskog hleba
2 srednje nektarine, iseckane na deliće
1/4 šolje izrendanog kozjeg sira
1/4 šolje svežeg bosiljka
Priprema:
Sipajte balsamiko u jedan manji tiganj i čekajte da prokuva. Kuvajte 10-15 minuta i sklonite sa ringle.
Umočite hleb u maslinovo ulje sa obe strane. Prepecite na srednjoj temperaturi dok ne postane zlatno braon sa obe strane.
Potom grilujte nektarine 45-60 sekundi sa svake strane dok blago ne pobraone. Ohladite ih.
Preko brusketa sipajte kozji sir. Iseckajte nektarine na sitne deliće i dekorišite bruskete preko sira. Još malo začinite balsamiko sosom i bosiljkom.
(Telegraf.rs)