Isprobajte tradicionalnu srpsku pitu sa jabukama koja se pravi za Petrovdan
Prste da poližeš!
Pita koja se pravi od jabuka petrovača služi se na veliki srpski praznik Petrovdan koji se obeležava 12. jula. Naravno da možete koristiti i druge sorte jabuka, a siguni smo da će te ukusom ovog srpskog tradicionalnog slatkiša biti oduševljeni...
Sastojci:
500 g tankih kora za pitu
1,5 kg jabuka
cimet
šećer
griz
ulje
Priprema:
Za početak jabuke očistiti i izrendati. Uzimati po 3 kore. Svaku kore poprskati sa malo ulja i posuti sa malo šećera, u zavisnosti od toga da li volite slađe.
Na treću koru staviti rendane jabuke, malo ih poprskati sa uljem, posuti sa malo cimeta, jednom kašikom griza i 2 pune kašike šećera. Uviti u jufku i staviti u podmazan pleh. Zatim nožem iseći parčiće, premazati uljem i staviti da se peče na 200-220C.
(Telegraf.rs/Astal.rs)