"Crnac bez jaja" je jedan od najukusnijih kolača, a pravi se očas posla
16
Vreme čitanja: oko 1 min.
Slatkiš vrlo zanimljivog imena
Pomalo smešnog imena "crnac bez jaja" kolač je više nego ukusan, a pravi se za kratko vreme.
Sastojci za testo:
3 čaše jogurta
3 čaše brašna
1 čaša šecera
3 kašike kakaoa
1 kašičica sode bikarbone
1 čaša ulja
Sastojci za preliv:
100 g čokolade
60 g margarina
100 ml mleka
3 kašike šecera
Priprema:
U jednu činiju sipajte sve suve sastojke, pa dodajte jogurt i ulje. Sve sjedinite.
Zagrejte rernu na 200 stepeni, pa premažite pleh veličine 20x30 uljem i brašnom.
Izručite smesu i pecite dvadesetak minuta.
U jednoj šerpici otopite margarin i šećer, dodajte mleko i čokoladu. Promešajte smesu, kada bude gusta.
Prethodno pripremljeno testo izbockajte i prelijte prelivom od čokolade.
Prijatno!
(Telegraf.rs)