"Crnac bez jaja" je jedan od najukusnijih kolača, a pravi se očas posla

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slatkiš vrlo zanimljivog imena

Pomalo smešnog imena "crnac bez jaja" kolač je više nego ukusan, a pravi se za kratko vreme.

Sastojci za testo:

3 čaše jogurta

3 čaše brašna

1 čaša šecera

3 kašike kakaoa

1 kašičica sode bikarbone

1 čaša ulja

Sastojci za preliv:

100 g čokolade

60 g margarina

100 ml mleka

3 kašike šecera

Priprema:

U jednu činiju sipajte sve suve sastojke, pa dodajte jogurt i ulje. Sve sjedinite.

Zagrejte rernu na 200 stepeni, pa premažite pleh veličine 20x30 uljem i brašnom.

Izručite smesu i pecite dvadesetak minuta.

U jednoj šerpici otopite margarin i šećer, dodajte mleko i čokoladu. Promešajte smesu, kada bude gusta.

Prethodno pripremljeno testo izbockajte i prelijte prelivom od čokolade.

Prijatno!

(Telegraf.rs)