Pravi gurmani će vam reći da je užička proja najukusnija od svih u Srbiji, a evo i zašto
4
Vreme čitanja: oko 1 min.
Prste da poližeš...
Užička proja je možda najbogatija proja koju ste ikada probali...
Priprema:
Prosejati na dasku za mešanje 1,5 kg kukuruznog brašna.
Dodati 8 jaja, pola kilograma masnog srpskog sira, pola kilograma čvaraka samlevenih na mašini za meso, 250 grama kajmaka, pa sve posoliti po ukusu i zamesiti vrućom vodom koliko brašno zahteva, da testo ne bude suviše tvrdo.
Nauljiti pleh, sipati testo u njega i rastanjiti ga.
Nožem odmah iseći testo na kocke, pa staviti pleh u dovoljno vrelu rernu da se proja peče.
U trenutku kada se stavlja u rernu, poju treba preliti istopljenim maslacem.
Znaćete da je pečena kad bude rumene boje.
Prijatno!
(Telegraf.rs)