Pravi gurmani će vam reći da je užička proja najukusnija od svih u Srbiji, a evo i zašto

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prste da poližeš...

Užička proja je možda najbogatija proja koju ste ikada probali...

Priprema:

Prosejati na dasku za mešanje 1,5 kg kukuruznog brašna.

Dodati 8 jaja, pola kilograma masnog srpskog sira, pola kilograma čvaraka samlevenih na mašini za meso, 250 grama kajmaka, pa sve posoliti po ukusu i zamesiti vrućom vodom koliko brašno zahteva, da testo ne bude suviše tvrdo.

Nauljiti pleh, sipati testo u njega i rastanjiti ga.

Nožem odmah iseći testo na kocke, pa staviti pleh u dovoljno vrelu rernu da se proja peče.

U trenutku kada se stavlja u rernu, poju treba preliti istopljenim maslacem.

Znaćete da je pečena kad bude rumene boje.

Prijatno!

(Telegraf.rs)