Beograđani, ovo nije torta za vas: Evo zašto je provincijska torta jedna od najlepših u Srbiji
2
Vreme čitanja: oko 1 min.
Posebno ako volite badem
foto: pixabay.com
Tradicionalni recept za provincijsku tortu:
Čvrsto ulupati sneg od 10 belanaca. Zatim dodati 210 grama šećera i masu pažljivo izmešati. Sad staviti 210 grama obarenih, oljštenih i samlevenih badema. Dobijenu masu peći u 2 dela. Zatim tortu ostaviti da se ohladi.
Nadev napravite od 210gr maslaca sa 210 grama sitnog šećera - penasto izmešati, dodati 1/8 litra ulupane slatke pavlake i 210 grama obarenih, oljutešnih, proprženih i samlevenih badema i 1 vanilin šećer.
Nadev ostaviti na hladno mesto da se stegne, a zatim njime premazivati tortu.
Istim kremom premazati tortu odozgo i sa strane, pa opet posuti samlevenim bademima.
(Telegraf.rs)