Beograđani, ovo nije torta za vas: Evo zašto je provincijska torta jedna od najlepših u Srbiji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posebno ako volite badem

foto: pixabay.com

Tradicionalni recept za provincijsku tortu:

Čvrsto ulupati sneg od 10 belanaca. Zatim dodati 210 grama šećera i masu pažljivo izmešati. Sad staviti 210 grama obarenih, oljštenih i samlevenih badema. Dobijenu masu peći u 2 dela. Zatim tortu ostaviti da se ohladi.

Nadev napravite od 210gr maslaca sa 210 grama sitnog šećera - penasto izmešati, dodati 1/8 litra ulupane slatke pavlake i 210 grama obarenih, oljutešnih, proprženih i samlevenih badema i 1 vanilin šećer.

Nadev ostaviti na hladno mesto da se stegne, a zatim njime premazivati tortu.

Istim kremom premazati tortu odozgo i sa strane, pa opet posuti samlevenim bademima.

(Telegraf.rs)