Ako izmenite samo jedan sastojak pri pravljenju proje, dobićete nešto što je 10 puta ukusnije
Isprobajte ovaj recept već danas, sigurni smo da se nećete razočarati
Japanski proizvođač mlečnih proizvoda "Meiji Co" moraće da povuče sa tržišta sve proizvode koji nose naziv "The Greek Yogurt" nakon tužbe koju je Grčka dobila protiv njih u zaštiti svog nacionalnog proizvoda.
Nema sumnje da je po mnogo čemu grčki jogurt drugačiji od tradicionalnog koji konzumiramo u Srbiji. Pravi grčki jogurt je onaj koji ima gustinu između jogurta i sira, ali karakterističan ukus jogurta. Cilj je da nam pruži visokoproteinski i visokomasni obrok, ali sa vrlo malo ugljenih hidrata.
Tako grčki jogurt ima dvostruko više proteina od klasičnog, ali se i ne zgrušava pri visokim tempraturama, pa se slobodno može dodati u topla jela.
Upravo je tako, sasvim slučajo i nastao možda najbolji spoj grčke i srpske kuhinje - proja sa palentom i grčkim jogurtom.
Iako je jedan od glavnih sastojaka proje kisela voda, mi vam predlažemo da je zamenite grčkim jogurtom i oduševite se rezultatima.
Evo i recepta za srpsko-grčku proju:
- 1 kafena šolja brašna
- 2 kafene šolje palente
- 1 kašičica soli
- pola šolje ulja
- 1 prašak za pecivo
- 2 šolje grčkog jogurta
Sve sastojke zajedno izmešajte, izručite u nauljeni pleh, pospite susamom preko i pecite 10 minuta na 250 stepeni, a zatim još 20 na 200 stepeni.
Prijatno!
(Telegraf.rs)