Ako izmenite samo jedan sastojak pri pravljenju proje, dobićete nešto što je 10 puta ukusnije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Isprobajte ovaj recept već danas, sigurni smo da se nećete razočarati

Foto: Shutterstock

Japanski proizvođač mlečnih proizvoda "Meiji Co" moraće da povuče sa tržišta sve proizvode koji nose naziv "The Greek Yogurt" nakon tužbe koju je Grčka dobila protiv njih u zaštiti svog nacionalnog proizvoda.

Nema sumnje da je po mnogo čemu grčki jogurt drugačiji od tradicionalnog koji konzumiramo u Srbiji. Pravi grčki jogurt je onaj koji ima gustinu između jogurta i sira, ali karakterističan ukus jogurta. Cilj je da nam pruži visokoproteinski i visokomasni obrok, ali sa vrlo malo ugljenih hidrata.

Tako grčki jogurt ima dvostruko više proteina od klasičnog, ali se i ne zgrušava pri visokim tempraturama, pa se slobodno može dodati u topla jela.

Upravo je tako, sasvim slučajo i nastao možda najbolji spoj grčke i srpske kuhinje - proja sa palentom i grčkim jogurtom.

Foto: Shutterstock

Iako je jedan od glavnih sastojaka proje kisela voda, mi vam predlažemo da je zamenite grčkim jogurtom i oduševite se rezultatima.

Evo i recepta za srpsko-grčku proju:

  • 1 kafena šolja brašna
  • 2 kafene šolje palente
  • 1 kašičica soli
  • pola šolje ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 šolje grčkog jogurta

Sve sastojke zajedno izmešajte, izručite u nauljeni pleh, pospite susamom preko i pecite 10 minuta na 250 stepeni, a zatim još 20 na 200 stepeni.

Prijatno!

(Telegraf.rs)