Kako da za tren oka napravite zdravi domaći čips čiji ukus nećete moći da zaboravite

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada savladate ovaj recept, zaboravićete na masni, kalorični čips sa veštačkim sastojcima koji ste do sada kupovali

Pixabay.com

Ako ste ljubitelj čipsa, možete ga i sami napraviti tako da bude još ukusniji i mnogo zdraviji od onog koji kupujete u prodavnici. Sve sastojke koji vam trebaju da biste ga spremili već imate u kući, a recept koji sledi možete menjati i usavršiti po svojoj želji, tako što ćete mu dodati začine koje najviše volite, piše Healthandstyle.

Ova količina dovoljna je za četiri osobe, a priprema traje samo 15 minuta, uz dodatnih 12 minuta pečenja u rerni, što je manje od pola sata posla.

Potrebni sastojci:

  • 200 grama krompira
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika svežeg ruzmarina, sitno iseckanog
  • 2 čena belog luka, usitnjena
  • so

Način pripreme:

Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Krompir detaljno operite i isecite ga na tanke kolutove.

U činiji srednje veličine pomešajte maslinovo ulje, ruzmarin i beli luk, pa umočite kolutove krompira u mešavinu, a onda ih poređajte u pleh koji ste prethodno posolili tankim slojem soli.

Pecite na sredini rerne 12 minuta dok kolutovi ne dobiju zlatnobraon boju i ne postanu hrskavi.

Izvadite čips iz rerne i pustite ga da se ohladi pre nego što ga poslužite.

Služite sa umakom po želji ili bez njega.

V. T.