Kako da za tren oka napravite zdravi domaći čips čiji ukus nećete moći da zaboravite
Kada savladate ovaj recept, zaboravićete na masni, kalorični čips sa veštačkim sastojcima koji ste do sada kupovali
Ako ste ljubitelj čipsa, možete ga i sami napraviti tako da bude još ukusniji i mnogo zdraviji od onog koji kupujete u prodavnici. Sve sastojke koji vam trebaju da biste ga spremili već imate u kući, a recept koji sledi možete menjati i usavršiti po svojoj želji, tako što ćete mu dodati začine koje najviše volite, piše Healthandstyle.
Ova količina dovoljna je za četiri osobe, a priprema traje samo 15 minuta, uz dodatnih 12 minuta pečenja u rerni, što je manje od pola sata posla.
Potrebni sastojci:
- 200 grama krompira
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika svežeg ruzmarina, sitno iseckanog
- 2 čena belog luka, usitnjena
- so
Način pripreme:
Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Krompir detaljno operite i isecite ga na tanke kolutove.
U činiji srednje veličine pomešajte maslinovo ulje, ruzmarin i beli luk, pa umočite kolutove krompira u mešavinu, a onda ih poređajte u pleh koji ste prethodno posolili tankim slojem soli.
Pecite na sredini rerne 12 minuta dok kolutovi ne dobiju zlatnobraon boju i ne postanu hrskavi.
Izvadite čips iz rerne i pustite ga da se ohladi pre nego što ga poslužite.
Služite sa umakom po želji ili bez njega.
V. T.