Jednostavan voćni kolač po receptu poslastičara kraljevske porodice
Ovaj kolač obožava kraljevska porodica
Kraljevski poslastičari su otkrili jednostvan recept za pripremu voćnog dezerta.
Poslastičar je podelio svoj recept za voćne kolačiće, koji se tradicionalno svakog leta serviraju u Bakingamskoj palati, na zabavi u vrtu koja je ove godine otkazana zbog pandemije korona virusa.
Potrebni sastojci:
500 gr belog brašna
28 g praška za pecivo
94 g maslaca
86 g šećera
2 jaja
40 g mlaćenice šolja punomasnog mleka i kašika limunovog soka ili belog vinskog sirćeta)
100 g grožđa ili neko drugo voće po izboru
Priprema:
Zagrejati rernu na 180 stepeni Celzijusa.
Pomešati brašno, prašak za pecivo, maslac i šećer u posudi, sve dok ne dobijete glatku smesu. U zasebnoj posudi razbijte jaja i dodajte mlaćenicu. Kada dobro pomešate ove sastojke, sipajte tečne sastojke u posudu sa brašnom. Nemojte odmah sve uliti, već sipajte malo po malo, sve vreme mešajući brašno.
Kada dobijete glatku smesu, dodajte grožđe i sve još jednom dobrom promešajte da bi se voće ravnomerno raspodelilo. Izvadite testo iz posude, izravnajte ga i poklopite. Neka se tako odmara pola sata.
Razijte testo na debljinu od 2,5 cm i uz pomoć modli pravite oblike koje želite, Pustite da se testo odmori još 20 minuta. Na kraju testo premažite jajetom (pomešajte jaje i malo vode) kako bi dobilo zlatkastu boju. Kokač pecite ga od 10 do 12 minuta.
Kolačiće možete premazati čokoladom ili džemom.
(K.M./Telegraf.rs)