Potpuno besplatan trik pomoću kojeg će vam povrće ostati sveže čak mesec dana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Genijalno rešenje...

Foto: Pixabay

Ako ste ljubitelj povrća, onda vam se sigurno mnogo puta desilo da bacite šargarepu, celer, paradajz i krastavac koji su se bukvalno preko noći osušili u frižideru. 

U toku je sezona svežeg povrća, koje bi trebalo svakog dana da bude zastupljeno na našoj trpezi.

Iako je veoma zdravo, mnogi ljudi izbegavaju da kupuju pojedinu vrstu povrća, poput šargarepe i celera, jer se ono brzo kvari. A niko ne voli da jede ove namirnice kada omekšaju, promene boju i ukus.

Otkrićemo vam tajnu kako da održite povrće svežim, a sve što vam je potrebno su tegla i voda. 

Za početak pronađite veću teglu. Sipajte vodu i potopite celer i šargarepu. Celer će moći da traje dve nedelje, a šargarepa čak mesec dana.

Da bi ovaj genijalan trik bio efikasan važno je da svakodnevno menjate vodu, a teglu da držite sve vreme u frižideru.

Mnogi ljudi koji su isprobali ovu tehniku za produžavanje svežine kažu da je zaista odlična i da povrće zadržava aromu i svoju prirodnu teksturu. 

Na ovaj način šargarepa i celer će moći da traju nedeljama, ali nije sigurno da li ova metoda može da se primeni i na drugu vrstu povrća.

(K.M./Telegraf.rs)