Recept naših baka: Bosansku razlevušu obožavaju i Britanci iako su joj promenili ime

Vreme čitanja: oko 1 min.

Razlevuša ili jorkširski puding, kako god...

foto: printscreen/youtube/Najbolji domaći recepti

Razlevušu su spremale naše bake i gotovo da nema osobe kojoj se ovo jednostavno jelo ne sviđa. U Britaniji je takođe pravi na sličan način, ali razlevušu tamo ima drugo ime: jorkširski puding. Kako god se zvalo, jelo je prelepo, a evo i kako se pravi.

Sastojci:

  • 250gr dobrog kajmaka
  • 250gr sira
  • 4 jajeta
  • 1 kašika maslaca
  • 250ml mleka
  • 250gr kukuruznog brašna
Ako se stavi u kalup onda se zove jorkširski puding / foto: pixabay.com

Priprema:

Zamesiti sve sastojke zajedno (belance odvojiti, dobro ga razbiti u penu, pa ga umesiti na kraju kada je već sve drugo zamešano) sa mlekom, pa tada usuti brašno i bleance i načiniti prilično žitko testo.

U duboku tepsiju - kojoj su podmazani dno i zidovi - izručiti testo, pa ga staviti u rernu na jaku vatru (220 stepeni) dok lepo ne porumeni spolja. Poslužiti u tepsiji u kojoj se i peklo.

Prijatno!

(Telegraf.rs)