Recept naših baka: Bosansku razlevušu obožavaju i Britanci iako su joj promenili ime
4
Vreme čitanja: oko 1 min.
Razlevuša ili jorkširski puding, kako god...
foto: printscreen/youtube/Najbolji domaći recepti
Razlevušu su spremale naše bake i gotovo da nema osobe kojoj se ovo jednostavno jelo ne sviđa. U Britaniji je takođe pravi na sličan način, ali razlevušu tamo ima drugo ime: jorkširski puding. Kako god se zvalo, jelo je prelepo, a evo i kako se pravi.
Sastojci:
- 250gr dobrog kajmaka
- 250gr sira
- 4 jajeta
- 1 kašika maslaca
- 250ml mleka
- 250gr kukuruznog brašna
Ako se stavi u kalup onda se zove jorkširski puding / foto: pixabay.com
Priprema:
Zamesiti sve sastojke zajedno (belance odvojiti, dobro ga razbiti u penu, pa ga umesiti na kraju kada je već sve drugo zamešano) sa mlekom, pa tada usuti brašno i bleance i načiniti prilično žitko testo.
U duboku tepsiju - kojoj su podmazani dno i zidovi - izručiti testo, pa ga staviti u rernu na jaku vatru (220 stepeni) dok lepo ne porumeni spolja. Poslužiti u tepsiji u kojoj se i peklo.
Prijatno!
(Telegraf.rs)