20 najboljih torti koje se ne peku, brzo se spremaju, ukusne su i - jeftine!

Vreme čitanja: oko 14 min.

20 fenomenalnih torti koje ćete pripremiti očas posla

foto: pixabay.com

Ukoliko ne volite da provodite previše vremena u kuhinji ili vam je potreban brz i jednostavan recept za pripremu deserta, kada imate nenajavljene goste, onda će vam sigurno dobro doći ovaj spisak torti. 

Otkrivamo vam čak 20 recepata za pripremu prelepih torti od voća, pudinga, čokolade, kokosa, keksa, a najbolje od svega je što se one uopšte ne peku!

Sigurni smo da ćete ovde pronaći omiljenu poslasticu za celu porodicu!

1. Brza keks torta

Sastojci: 500g keksa, 4 žumanceta, 6 kašika šećera, 4 kašike brašna, 500ml mleka + malo za natapanje keksa, 1 vanilin šećer, 1 kašika maslaca.

1. Pola litre mleka, 4 kašike šećera maslac staviti da provri. Žumanca izmešati sa 2 kašike šećera, brašnom i malo mleka (tek da se napravi masa koju možete sipati). U vrelo mleko polako sipati masu sa žumancima, stalno mešajući. Kuvati oko 2 minuta. Ostaviti da se ohladi.

2. Keks umakati u toplo mleko i slagati na tacnu. Filovati ohlađenim filom i odozgo staviti još jedan red keksa i tako sve dok imate materijala. Po želji možete ukrasiti šlagom ili šamom od preostalih belanaca.

2. Brza torta napolitanka

Sastojci: 8 belanaca, 8 kašika šećera, 12 kašika mlevenih oraha, 2 kašike brašna, kesica praška za pecivo.

Fil: 1 l mleka, 2 kesice pudinga od vanile, 1,5 (375 g) margarin, 200 g šećera, 500 g napolitanki od lešnika, 200 g čokolade, 2 šlaga (za konačno filovanje torte).

Umutite belanca i dodajte sve navedene sastojke za koru. Ispecite koru na srednjoj temperaturi. Za fil skuvajte u mleku puding od vanile sa šećerom. Kad se prohladi, dodajte margarin, sve lepo sjedinite.

Podelite na 2 dela. U jedan deo stavite izmrvljene napolitanke, u drugi dodajte istopljenu čokoladu. Filujte sledećim redom: kora, fil od napolitanki, fil sa čokoladom. Umutite šlag i nafilujte tortu odozgo i sa strane.

3. Torta od kestena i čokolade

Sastojci za biskvit: 150 g maslaca, 100 g kristal šećera, 400 g keksa po izboru (koji morate samleti), 100 g mlevenih oraha, 120 g otopljene tamne čokolade, 1 velika kašika ekstrakta ruma, 100 ml mleka.

Sastojci za fil: 100 g maslaca, 120 g šećera u prahu, 500 g nezaslađenog kesten pirea, 2 velike kašike ekstrakta ruma.

Sastojci za premaz: 200 ml ulupane slatke pavlake, 2 kašike kristal šećera, na kraju sve posipajte kakaom u prahu ili narendanom čokoladom.

4. Lažna Švarcvald torta

Sastojci: 500 g piškota, 425 g višanja iz kompota, ½ šolje džema od višanja, 250 ml hladne kafe, 900 ml slatke pavlake za šlag, 1 kašika šećera, 1 kašičica ekstrakta od vanile, 50 g narendane čokolade za kuvanje.

1. Višnje iz tegle procedite i sačuvajte sirup, potom u njega dodajte hladnu kafu i dobro promešajte.

2. Proceđene višnje naseckajte na sitne komadiće i pomešajte ih sa džemom u homogenu smesu.

3. U slatku pavlaku dodajte kašiku šećera i ekstrakt od vanile, pa umutite u čvrsti šlag.

4. Pripremite pleh na koji ćete da slažete sastojke i koji će vam stati u frižider. Odvojite 6 piškota (ili po potrebi, u zavisnosti od veličine pleha) i svaku kratko umočite u mešavinu kafe i sirupa, pa je potom odložite na pleh, isto uradite s ostalih pet piškota slažući ih jednu pored druge.

5. Na piškote stavite mešavinu džema i višanja u tankom sloju potom dodajte umućenu slatku pavlaku i ponovite isti redosled slaganja dok ne potrošite piškote kojima ćete da završite desert.

6. Tortu stavite u frižider na 3 sata, potom je premažite ostatkom pavlake i obilno pospite narendanom čokoladom za kuvanje.

5. Torta Lejdi Di

Sastojci: 7,5 dl mleka, 3 pudinga od vanile, 350 g šećera, 1 maslac, 300 g keksa, 300 g mlevenih oraha, lešnika ili kokosa, 4-5 banana, 500 ml slatke pavlake za šlag.

Skuvajte puding sa šećerom i mlekom. Kad se ohladi umutite maslac, dodajte lomljeni keks, iseckane banane i po izboru 300 g oraha/lešnika/kokosa. Sve zajedno dobro sjedinite, pa istresite na odabranu podlogu i formirajte željeni oblik. Umutite šlag od pavlake i ukrasite tortu.

6. Puding torta bez pudinga

Sastojci: 300 g keksa, 800 ml mleka, 2 kašike brašna, 3 kašike gustina, šolja šećera, kašika putera, 2 kašike kakaa, dve banane i pola šolje mlevenih orašastih plodova po želji, za ukrašavanje.

Priprema: U šerpi izmešati praškaste sastojke - brašno, kakao, gustin i šećer. Lagano umešajte mleko, neprestano mešajući žicom.

7. Brza pesak torta

Sastojci: 1l mleka, 4 pudinga od vanile, 300 g šećera, 250 g margarina, 200 g mlevenog keksa, 200 g kokosa, 200 g mlevenih oraha, šlag za dekoraciju.

Skuvajte 4 pudinga od vanile, ali ne prema uputstvu sa kesice, nego u 1 l mleka. Puding ohladiti i u njega dodati margarin koji je penasto umućen sa šećerom.

Smesu podelite na tri dela. U jedan deo dodati kokosovo brašno, u drugi mlevene orahe, a u treći mleveni keks.

Treba dodati toliko sastojaka da puding bude dovoljno čvrst da se može razmazati.

U kalup za tortu staviti prvo fil sa keksom, preko fil s kokosom, a na kraju s orasima. Tortu zatim po želji dekorišite umućenim šlagom. Po želji, ostavite tortu u frižider da se stegne.

8. Bajadera torta

Sastojci: 300 g mlevenog keksa, 125 g šećera u prahu, 2 dl soka od narandže, 200 g putera, 50 g čokolade za kuvanje.

fil I: 1 l mleka, 2 pudinga od vanile, 5 kašika brašna, 250 g putera, 200 g šećera u prahu, 300 g keksa, 2 dl soka od narandže.

fil II: 200 g mlevenih oraha, 125 g putera, 125 g šećera u prahu, 2 dl mleka, 2 šlaga.

Priprema:

Kora:

1. Mleveni keks natopiti sokom od narandže.

2. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati natopljen keks i otopljenu čokoladu, te dobro izmešati.

Fil I:

1. U odgovarajuću šerpu sipati 8 dl mleka i kuvati dok ne proključa.

2. Ostatak mleka umutiti sa praškom za puding od vanile i brašnom. Sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne.

3. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati u ohlađen puding i mešati dok se ne dobije fina kremasta masa.

Fil II:

1. Mlevene orahe popariti ključalim mlekom.

2. Posebno umutiti puter šećer u prahu, dodati poparene orahe i dobro izmešati.

Finalni postupak:

1. Na tacnu za tortu sipati smesu za koru i formirati željeni oblik.

2. Zatim naneti fil I i ravnomerno ga rasporediti.

3. Prekriti keksom, prethodno natopljenim sokom od narandže i premazati filom II.

4. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice, te premazati tortu i dekorisati je po želji.

9. Brza voćna torta

Sastojci: 400 g malina ili drugog smrznutog voća (jagode, kupine, miks...), 1 gotov biskvit za tortu, 30 g gotovog pudinga od vanile, 4 kašike šećera, 250 ml mleka, aroma ruma, 10 g praška za preliv za torte, 250 ml vode.

Priprema: Voće oprati i očistiti, ako koristite smrznuto, ostavite malo da se otkravi. U posudi na laganoj vatri ugrejati gotov puding, umešamo rum i izliti smesu po gotovom biskvitu. Na još vruć puding složiti voće od sredine prema spolja.

U posudi promešamo preliva za torte s dve kašike šećera. Staviti na vatru i postupno dodajemo 2,5 dl vode neprestano mešajući da ne nastanu grudvice.

Mešamo sve dok tekučnost ne prokuva, a potom ostaviti nekoliko minuta da se ohladi. Kada tečnost počne da se stvrdnjava, izliti na tortu počevši od sredine prema spolja. Površina će se brzo stegnuti.

10. Bela Huanita

Sastojci: 200 grama napolitanki, 10 kašika šećera, 1 litar mleka, 350 grama šlaga u prahu, 2 kesice želatina.

Priprema:

Kuvamo šećer i mleko. Sklonimo sa šporeta i ostavimo da se ohladi.

Razmutimo želatin u malo mleka i dodamo u skuvano mleko.

Sadržaj šerpe prespemo u sud za mućenje, dodamo prašak za šlag i mutimo mikserom.

U kalup obložen najlonskom folijom prespemo deo smese iz suda (u ovaj deo možete da dodate kokos ukoliko volite), a u preostali dodamo izmlevene napolitanke.

Promešemo i ovom smesom dopunimo kalup. Ostavimo u frižideru da se smesa stegne.

Mikserom mutimo mleko i prašak za šlag. Izvadimo ohlađen kolač. Šlagom punimo špric i ukrasimo tortu. Dekorišemo tortu po želji.

Na sledećoj strani pogledajte još 10 recepata za torte bez pečenja.

11. Brza slatko-kisela torta

Sastojci: 500 ml slatke pavlake, 200 gr šećera u prahu, 500 gr kisele pavlake, 300 gr malina ili nekog drugog voća (količina može i po izboru kao i vrsta voća, ali nemojte manje od 300 gr), 500 gr mlevenog keksa.

Priprema:

Umutiti slatku pavlaku, kao šlag za dekorisanje, to znači čvrsto ali ne previše da se pretvari u umućeni maslac.

Dodati kiselu pavlaku i šećer u prahu pa sve opet umutiti.

Zatim dodati keks i smrznute maline i varjačom sve izmešati.

Ako vam je masa mekša, tako i treba stegnuće se kad odstoji, a ako je masa već gusta dolijte pola čaše mleka i izmešajte.

Obložiti kalup folijom pa istresti celu smesu za tortu i poravnati.

Ostaviti nekoliko sati u frižideru pa okrenuti na tacnu ili skinuti obruč od kalupa.

12. Grčka sladoled torta

Sastojci: 1 l mleka, 300 g šećera, još 3 dl mleka, 4 kesice želatina, 500 g šlag krema, 300 g rendane čokolade, 300 g iseckanih jagoda, 300 g mlevenog keksa, 2 manje kutije piškote.

Priprema:

U 1l mleka sipati 300 g šećera prokuvati i ohladiti. Dok se mleko hladi uzeti drugih 3 dl mleka (hladnog) i potopiti 4 kesice želatina. Kada se mleko ohladilo dodati rastopljeni želatin i blago mikserom mutiti da se dobije glatka masa u koju dodajemo 500 g šlaga.

Sve dobro umutiti oko 10 minuta pa dobijeni fil podeliti na tri jednaka dela. U I deo dodati 300 g rendane čokolade. U II deo dodati 300 g iseckanih jagoda. U III deo dodati 300 g mlevenog keksa.

U pleh dimenzija 36x24 cm staviti foliju... preko folije sipati prvi deo, pa drugi deo, pa treći deo. Zatim preko poslednjeg dela poređati piškote koje su provučene kroz sok od jagoda.

Torta neka odstoji u frižideru, pa izvrnuti na tacnu za tortu. Dekorisati po želji.

13. Brza čokoladna poslastica

Sastojci: 1l mleka, 10 kašika šećera, 3 pudinga od vanile, 300 g mlečne čokolade, 100 g bele čokolade, 500 ml slatke pavlake, keks koliko je dno obruča.

Priprema:

1. Od litre mleka oduzmite deo da razmutite puding i šećer. Ostatak stavite da provri, pa zakuvajte razmućeni puding i šećer. Tako vruću smesu podelite na dva dela, u jedan stavite belu, a u drugi mlečnu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Ostavite da se ohladi.

2. Umutite slatku pavlaku, pa 1/4 stavite u beli krem i 1/4 u tamni krem.

Uzmite obruč ili okruglu šerpu, stavite samolepljivu foliju na dno i strane, pa izlijte beli krem i deo tamnog krema koji ćete blago izmešati sa belim kako bi se napravile crnobele šare. Preko stavite ostatak slatke pavlake, pa ostatak tamnog krema. Sve radite lagano i pažljivo.

3. Na kraju poređajte keks namočen u mleko. Preko zalepite još jedan komad samolepljive folije i stavite u zamrzivač na par sati.

14. Posna kapri torta

Sastojci: oko 800 g keksa (treba vam oko 16 komada po redu, a trebaće vam 4 reda), 300 g čokolade za kuvanje, 6 kašika ulja.

Fil I: 1l soka od pomorandže, 3 pudinga sa ukusom vanile, 3 kašike šećera, 200 g margarina, 100 g šećera u prahu.

Fil II: 300 g jagoda (mogu i maline, kupine, šta god volite), 400 ml vode, 2 pudinga sa ukusom jagode, 8 kašika šećera, 50 g margarina.

Priprema: Razmutiti puding i šećer sa 200 ml soka, a ostatak staviti da provri.

Zakuvati puding kad provri pa mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.

Jagodama dodati 5 kašika šećera i 200 ml vode. Ostaviti da provri, ispasirati pasirkom za pire i ostaviti da vri još nekoliko minuta na jačoj vatri uz povremeno mešanje.

Za to vreme razmutiti puding sa ostakom šećera i 200 ml vode, pa zakuvati u kašu od jagoda. Kada se zgusne dodati 50 g margarina, mešati dok se ne otopi pa skloniti sa vatre. Dok čekate da se filovi ohlade, otopiti čokoladu sa uljem, izmešati, treba da je ređe, da se lako maže na keks i da ima za sva 4 reda. Ukoliko vam se zgusne, malo opet zagrejte.

Složiti prvi red od 16 keksića u oblik koji vama odgovara, pa premazati čokoladom i ostaviti da se stegne. Ulupati penasto 200 g margarina sa šećerom u prahu pa dodati ohlađen puding i sve umutiti. Pošto se kaša od jagoda stegla, umutiti mikserom da malo otpusti.

Na keks naneti fil od vanile, pa od voća i opet poslagati preko keks, pa premazati čokoladom. Ponavljati postupak dok ne utrošite i poslednji red keksa, njega takođe premazati čokoladom. Okolo po želji ukrasite posnim šlagom. Ostavite da odstoji preko noći.

15. Voćna lepotica

Sastojci: 200 g mlevenog keksa, 100 g otopljenog maslaca , 1 banana, 2 kivija, 50 ml soka narandže, malo malina i ekstrakt maline, 200 g krem sira, 200 g krem šlaga.

Priprema:

mleveni keks dodati otopljen maslac i sok pa dobro izjednačiti i rasporediti na dno i sa strane u mali rebrasti pleh. Ostaviti pola sata u zamrzivaču.

Umutiti penasto krem sir sa 100 gr umućenog šlaga to lepo sjediniti. Podeliti na 3 dela. U jedan dodati izgnječenu bananu, u drugi ekstrat i voće maline, a u treći seckan kivi. Koru izvaditi pa u dno poređati filove po želji jedan preko drugog, ili jedan pored drugoga ..

Ukrasiti šlagom. Ostaviti u zamrzivaču dva sata i onda seći. Torta je kao sladoled.

16. Kremasta torta u 4 boje

Sastojci: 240 ml vode, 100 g šećera, jedan vanilin šećer, 400 g mleka u prahu, 250 g putera sobne temperature.

Prvi sloj – podloga: 100 g mlevenog keksa, 100 g mlevenih oraha, 6 kašika mleka.

Drugi sloj: 100 g čokolade za kuvanje.

Treći sloj: 100 g bele čokolade.

Četvrti sloj: 200 ml slatke pavlake ili jedan šlag.

Priprema:

1. Prokuvati vodu, šećer i vanilin šećer. Skloniti sa vatre i postepeno dodavati mleko u prahu stalno muteći mikserom. Zatim dodati i maslac, sve izmiksati da se dobije ujednačen i glatak krem.

2. Od ove smese odvojiti 200 grama i dodati keks, orahe i mleko. Izmešati i rasporediti u kalup prečnika 20 cm. Ostaviti u zamrzivač nekoliko minuta dok se ne pripremite drugi sloj.

3. Čokoladu za kuvanje istopiti pa sjediniti sa polovinom preostale osnovne smese. Mešati da se dobije krem i preliti preko sloja od keksa. Vratiti u zamrzivač desetak minuta.

4. Belu čokoladu istopiti pa sjediniti sa preostalom smesom od mleka u prahu. Rasporediti preko tamnog dela.

5. Tortu držati u frižideru nekoliko sati, može i preko noći. Skloniti obruč i staviti šlag ili umućenu slatku pavlaku i ukrasiti po želji.

17. Kremasta keks torta

Sastojci: 500 g keksa, 8 jaja, 250 g putera, 200 g čokolade za kuvanjem, 250 g šećera u prahu, 1/2 l skuvane turske kafe, 250 ml mleka.

Uputstvo: 250g putera umutiti sa mikserom sa 250g šećera u prahu, pa dodati 8 žumanaca (od belanaca napraviti šne). U šećer, puter i jaja dodati 200g otopljene čokolade za kuvanje. Kada to sve dobro sjedinite, dodajte šne i dobro izmiksirajte sve sastojke.

Ostaviti fil u frižider da se hladi jedno 15-tak minuta.

U pleh sa malo višljim ivicama, ređajte keks koji ćete prvo umakati u toplo mleko, pa u tursku kafu. Kada pokrijete dno, stavite 1/3 fila. Naređajte tako i sledeći red, a treći samo ukrasite filom od čokolade.

Ostaviti kolač makar sat vremena u frižideru, da keks upije malo fila i da se stegne.

18. Posna bela torta

Sastojci: 1 pakovanje rozen kora, 1 l sojinog mleka sa ukusom vanile, 3 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake, 200 g bele posne cokolade, 250 g margarina, 200 g šećera u prahu, 200 g pečenog mlevenog lešnika, 1 l biljne slatke pavlake.

1. Puding razmutiti u malo hladnog sojinog mleka (možete dodati 2-3 kašike šećera). Ostatak sojinog mleka staviti da provri i zakuvati puding. Skloniti sa vatre i u vruće umešati čokoladu izlomljenu na kockice i mešati dok se ne otopi. Ostaviti da se ohladi.

2. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu. Ohlađen puding sjediniti sa šećerom u prahu u penastu masu. Zatim dodati lešnik i umutiti još malo.

3. Posebno umutiti biljnu slatku pavlaku. Filovati na sledeći način: kora-fil-biljna slatka pavlaka, i tako dok se ne potroši sav materijal. Završite biljnom slatkom pavlakom.

 19. Banana torta

Sastojci: 150 g keksa, 1/2 l mleka, 3 veće banane, 2 pudinga od vanile, 3 kašike šećera, 100 g maslaca, 200 g šlaga.

Priprema: U mleko sipati šećer, dodati puding i skuvati. Skinuti sa vatre i u vruć puding dodati maslac. Dobro izmešati, da se sve sjedini.

Izdrobljeni keks dodati u vreo puding. Staviti u pleh koji malo treba podmazati maslacem. Banane iseći na pola po dužini i poređati po pudingu. Ostaviti da se prohladi, pa ukrasiti šlagom.

20. Čokoladni čizkejk

Sastojci: 150 g keksa s puterom, 100 g putera, 2 kašike kakaa.

Krem: 300 g čokolade za kuvanje, 500 g sira maskarpone, 200 g šećera u prahu, 250 ml pavlake za šlag.

Priprema:

1. Usitnite keks i pomešajte s rastopljenim puterom. Obložite kalup za pečenje torti papirom, pa na njega položite podlogu od keksa i putera. Keks možete da usitnite u blenderu, mlinu za kafu i orahe, ili da ih stavite u kesu, pa ih "istucite" oklagijom dok ne dobijete prah.

2. Mikserom umutite pavlaku za šlag, dodajte maskarpone, šećer u prahu i rastopljenu mlaku čokoladu (pazite da ne bude vruća). Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu pa je prelijte na podlogu od keksa.

3. Ostavite ovako pripremljenu tortu u frižideru na nekoliko sati da se stvrdne.

(Telegraf.rs/Kurir Stil)