Mama Danka je podelila tajni recept za ljutenicu ispisan za parčetu papira i oduševila čitavu Srbiju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept koji se definitivno čuva

foto: Miki Milošević/Facebook/Mali proizvođači hrane u Srbiji

Recept koji je oduševio stotine ljudi podelio je Miki Milošević na Fejsbuk grupi "Mali proizvođači hrane u Srbiji", a mi vam ga u celosti prenosimo:

Paprike ispeći i samleti, paradajz obariti, oguliti, pa opet samleti.

Prži se prvo paradajz, pa onda dodaju paprike. Začiniti i pržiti kao što se ajvar prži. Ljuti se po ukusu.

Printscreen: Youtube/Pekar Pekarica

Mi stavimo 1kg somborki i 9kg crvene paprike ajvaruše. Osim somborki može se ljutiti drugim ljutim paprikama, ali onda ide manje paprike jer su druge ljuće.

Ako stavljate somborke, takođe ih pečete i meljete i dodajete kad sve smešate u šerpi da biste odredili ljutinu. Druge vrste ljutih paprika možete bariti, pa mleti.

Pečenu ljutenicu sipati u vruće tegle, poklopiti zatvaračem, ostaviti u dnevnoj sobi/kuhinji u ćebetu na podu, okrenuti naopako i poređati tegle. Zamotati dobro u ćebe i ostaviti da prenoći. Ujutru okrenuti tegle normalno i ostaviti da se skroz ohlade u ćebetu, pa složiti hladne u ostavu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)