Ovo je pravi recept za tradicionalni srpski đuveč, jelo koje će vas najbolje ugrejati ove zime

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tradicionalni srpski recept

Foto: Shutterstock

Temperatura napolju drastično pada, tako da je pravo vreme da se ugrejete u kuhinji. Ovaj tradicionalni recept za đuveč će garantovano obradovati sve vaše najdraže.

Sastojci:

  • 1,2 kg svinjskog mesa
  • 200 g masti
  • 200 g crnog luka
  • 100 g patlidžana
  • 100 g tikvica
  • 150 g paprike
  • 150 g paradajza
  • 120 g pirinča
  • 350 g krompira
  • 3 papričice
  • 1 veza celerovog lista
  • Aleva paprika
  • So i biber

Priprema:

Meso od svinjske plećke ili vrata iseći na kocke. Sitno seckani crni luk i meso dinstati na svinjskoj masti uz dodatak začina.

Tokom dinstanja dolivati pomalo vode da meso omekša, dodati krompir isečen na kriške, papriku, patlidžan i tikvice.

Đuveč kuvati još 20 minuta, a zatim dodati oprani pirinač, koji će upiti višak tečnosti. Posle dodatka pirinča đuveč se kuva još 5 minuta.

Prebacite smesu u plitku posudu i poređajte paradajz iseckan na šnite i ostavite đuveč da se u rerni zapeče još 20 minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)