Poslastica sa kraljevske trpeze: Recept za Viktorijin sunđer kolač koji će vam ulepšati dan
1
Vreme čitanja: oko 1 min.
Mekan i sočan kolač koji ćete često pripremati
Foto: Youtube/Printscreen/ English Heritage
Elegantna poslastica koja nam dolazi iz Bakingemske palate, sada može postati i deo vaše trpeze.
Sastojci:
- 160 grama maslaca
- 160 grama šećera
- 1 vanilin šećer
- 3 jaja
- 160 grama brašna
- 1 prašak za pecivo
- malo kore i soka od limuna
- 250 mililitara slatke pavlake
- džem od jagoda ili malina
- šećer u prahu
Priprema:
Umutite maslac sa šešerom i vanilin šećerom. Dodajte izrendanu koru i sok od limuna. Viljuškom blago ulupajte jaja, pa ih dodajte smesi i umutite dok se sve dobro ne sjedini. Prosejte zajedno brašno sa praškom pecivo i lagano umešajte u smesu.
Smesu podelite na dva dela i pecite dve kore u plehu na 180 stepeni oko pola sata.
Dok se kore hlade, ulupajte slatku pavlaku. Koru premažite džemom, zatim nanesite umućenu slatku pavlaku, pa preklopite drugom korom. Pospite šećerom u prahu.
(Telegraf.rs)