Poslastica sa kraljevske trpeze: Recept za Viktorijin sunđer kolač koji će vam ulepšati dan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mekan i sočan kolač koji ćete često pripremati

Foto: Youtube/Printscreen/ English Heritage

Elegantna poslastica koja nam dolazi iz Bakingemske palate, sada može postati i deo vaše trpeze.

Sastojci:

  • 160 grama maslaca
  • 160 grama šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 3 jaja
  • 160 grama brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • malo kore i soka od limuna
  • 250 mililitara slatke pavlake
  • džem od jagoda ili malina
  • šećer u prahu

Priprema:

Umutite maslac sa šešerom i vanilin šećerom. Dodajte izrendanu koru i sok od limuna. Viljuškom blago ulupajte jaja, pa ih dodajte smesi i umutite dok se sve dobro ne sjedini. Prosejte zajedno brašno sa praškom pecivo i lagano umešajte u smesu.

Smesu podelite na dva dela i pecite dve kore u plehu na 180 stepeni oko pola sata.

Dok se kore hlade, ulupajte slatku pavlaku. Koru premažite džemom, zatim nanesite umućenu slatku pavlaku, pa preklopite drugom korom. Pospite šećerom u prahu.

(Telegraf.rs)